Ţeapa FabricadeDiscounturi.ro: Libra Bank a oprit toate tranzacţiile

Zilele acestea toţi ochii din online s-au îndreptat către un site care promite produse electronice şi IT&C la preţuri reduse şi cu 60%, FabricaDeDiscounturi.ro, aşa cum a scris şi bloggerul Alex Mihăileanu pe site-ul Subiectiv.ro 
laurentiu.matache - joi, 16 oct. 2014, 08:11
Ţeapa FabricadeDiscounturi.ro: Libra Bank a oprit toate tranzacţiile

Nimic mai frumos decât un Black Friday în fiecare zi, dar sunând azi la numărul afișat pe site ne răspunde o doamnă foarte prietenoasă care dorește să ne explice mecanismul prin care se obțin astfel de reduceri.

La întrebarea noastră: „Cum puteți vinde un telefon Samsung Galaxy S5 cu 1.350 lei în loc de prețul lui mediu de 2.450 de lei?”, răspunsul a fost unul halucinant: „Firma noastră are contract direct cu fabrica Samsung”.

Modelul „ţepei” era unul simplu: un site WordPress foarte ieftin, pe care erau anunţate vânzări de produse cu discounturi uriaşe. Plăţile se făceau doar online, prin Libra Bank, iar produsele ar fi urmat să fie livrate „în cel mult 4 săptămâni”. Aparent, au fost făcute deja peste 14.000 de comenzi, şi există evaluări ale prejudiciului de 3 milioane de euro. Termenii şi condiţiile site-ului, acceptate fără să fie citite de clienţi, prezintă însă unele probleme majore: firma nu se obligă să returneze contravaloarea produsului, în cazul în care comanda este anulată, iar produsele puteau să întârzie peste cele 4 săptămâni produse, caz în care firma ar fi notificat clientul în termen de 30 de zile. Fimra E-FLASH SALES SRL care operează site-ul are, de asemenea, o prezenţă masivă în calupurile publicitare rulate pe toate televiziunile mari din România.

Ceea ce nu știe persoana de la vânzări care a răspuns întrebării noastre, sau se preface că nu ştie, este că Samsung Electronics, spre exemplu, nu vinde produse la ușa fabricii, nu vinde telefoane sub prețul de achiziție anunțat, iar producătorul din Coreea de Sud are mai multe fabrici unde se produc componente și mai multe linii de asamblare în diferite țări din Asia.

La solicitările noastre au răspuns şi cei de la Libra Bank, care ne-au anunțat că au blocat toate sumele tranzacționate către compania E-FLASH SALES SRL, deținută de cetățeanul israelian Ben Yehuda Yuval.

„Libra Internet Bank dispune de sisteme interne de control menite să protejeze în orice moment clienții plătitori prin sistemul Libra Pay. Comerciantul s-a aflat încă de la activarea sitului sub monitorizare, astfel încât plățile efectuate de cumpărătorii de bună credință nu s-au aflat niciun moment în pericol de deturnare. Conform informațiilor de risc pe care le-am obținut în ultimele trei zile, am decis să suspendăm, până la clarificarea situatiei, serviciul de plăti online furnizat acestui site.

Așa cum am precizat, toate sumele aferente plăților efectuate pe site au fost reținute de bancă în siguranță și, în cazul în care suspiciunile se confirmă, vor fi returnate integral fiecărui plătitor în cel mult 48 de ore”, au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanții Libra Bank.

Reacția UTOK, unul dintre producători ale cărui device-uri sunt vândute la prețuri foarte mici, este una radicală.

“În urma sesizărilor pe care le-am primit din partea multor persoane, am observat că modelul UTOK i700 este comercializat pe site-ul fabricadediscounturi.ro la un preț foarte mic.

Deși este un preț foarte avantajos, dorim să vă atragem atenția că UTOK nu a distribuit produse către E-Flash Sales SRL, firma ce deține site-ul în cauză.

Drept urmare, prețul afișat pe site-ul respectiv nu este justificat și nu garantează livrarea tabletei UTOK i700 către cumpărători”.

Ce spune Fabrica De Discounturi despre acțiunea Libra Bank

„1. Compania noastră, SC E-FLASH SALES SRL – NU A ÎNCASAT NICIO PLATA procesată de către operatorul mai sus menționat și nici în viitor nu va opera nicio plată procesată prin intermediul acestui operator.

2. Compania noastră a furnizat toate informațiile solicitate de către banca în mod oficial.

3. Compania noastra nu a intreprins nicio activitate, de nicio natură care să indreptățească Banca să ia această decizie unilaterală.

4. În mod abuziv și fără notificare, operatorul menționat a intrerupt furnizarea serviciilor, actionând discreționar și în afara cadrului contractual și legal.

5. Notificarea prezentată a fost trimisă pe email de către bancă, ulterior actiunilor intreprinse de către aceasta.

Multumim tuturor clienților care și-au manifestat încrederea în serviciile oferite de către compania noastră și le recomandăm să se îndrepte cu celeritate împotriva operatorului pentru a solicita returnarea sumelor blocate sau debitate din conturile lor.

Pe această cale, compania noastră asigură toți partenerii de bună credință că vom fi alături de ei în efectuarea oricărui demers de clarificare a acestei situații.

În perioada următoare vom reveni cu un nou comunicat oficial pentru a aduce amănunte vizavi de situația prezentată mai sus și despre campania negativă orchestrată impotriva noastră din ultimele zile.

Yuval Ben Yehuda”

Subiectul a pornit de la o postare a bloggerului Alex Mihăileanu, cunoscut ca Subiectiv.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...