1EUR = 4.7415 RON | Bucureşti 21 º

News

Teodorovici anunţă scutirea de la plata CASS pentru românii care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim între 2015 şi 2017

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, că Executivul a aprobat, în şedinţa de Guvern, măsura prin care românii care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim brut, în perioada 2015-2017, vor fi scutiţi de la plata contribuţiei la sănătate (CASS), potrivit News.ro.

14 mai, 2019 | Agerpres

În acest sens, a fost modificat Codul Fiscal, potrivit ministrului.

"Guvernul României a decis acordarea de facilităţi pentru aceste persoane şi am modificat, în acest sens, Codul Fiscal. Astfel, persoanele fizice, pentru care baza de calcul a contribuţiei pentru sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau după caz a 12 salarii de baze minime brute, vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 - 31 decembrie 2017”, a spus Teodorovici.

Ministrul a precizat că de această măsură vor beneficia şi persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada respectivă, cu excepţia celor care au optat pentru plata contribuţiei conform OUG 41/ 2015.

În plus, ministrul a anunţat prelungirea termenului de acordare a bonificaţiilor pentru persoanele care plătesc anticipat contribuţiile de asigurări sociale de sănătate aferente perioadei 2014-2017. Termenul de plată este de 120 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, iar cei care plătesc în 60 de zile vor beneficia de o reducere de 10%, potrivit News.ro.

Aproximativ 600.000 de contribuabili ar putea fi scutiţi de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, pentru venitul realizat în perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017, potrivit notei de fundamentare pentru proiectul de OUG publicat recent de Ministerul Finanţelor.

Valoarea totală a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată de aceste persoane pentru perioada precizată este de circa 1,035 miliarde lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO