1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici: bugetul nu este un instrument politic

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, că bugetul nu este un ''instrument politic'' şi a cerut Opoziţiei să renunţe la poziţia ofensivă nejustificată şi la reţeta de campanie electorală prin care contestă toate măsurile.

13 feb, 2019 | Agerpres

"Bugetul nu este un instrument politic. Urmăresc încă de la finalul anului trecut aplicarea, cu stricteţe, de către toate partidele aflate în Opoziţie, a reţetei standard de manual de campanie electorală, atac permanent şi poziţie ofensivă nejustificată pe mai multe voci, contestarea tuturor măsurilor, a soluţiilor sau opiniilor, arătând că ele au numai consecinţe negative, grave, dezastruoase, care îşi produc efectele începând chiar de ieri, fără a lua în considerare date statistice, cifre din rapoartele instituţiilor europene şi nevoile reale de dezvoltare a României. Până acum am fost criticaţi pentru că nu aveam buget, acum ne criticaţi pentru că nu ar fi bine construit, pentru că ne propunem, probabil, prea mult", le-a transmis Eugen Teodorovici parlamentarilor din Opoziţie în şedinţa în care se dezbat proiectele legii bugetului de stat şi legii asigurărilor sociale de stat pe anul 2019.

El a adăugat că şi la nivelul Uniunii Europene, prin dialog structurat, se negociază un nou cadrul financiar multianual 2021- 2027, cu impact pe termen lung la nivelul statelor membre, se revizuiesc categorii de venituri proprii ale Uniunii şi se redefinesc priorităţile.

"Un proces extrem de laborios şi dificil, un prilej de dezbatere amplă, care conduce prin dialog structurat la o viziune comună pentru viitorul comun al Uniunii Europene. Eu sper ca acum, în perioada în care România asigură Preşedinţia Consiliului UE, vom urma acest exemplu, iar bugetul de stat nu va mai reprezenta un instrument de luptă sau campanie politică", a mai declarat Eugen Teodorovici.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO