1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

ThyssenKrupp a raportat primul profit net din ultimii doi ani

ThyssenKrupp AG, cel mai mare producător de oţel din Germania, a raportat primul profit net din ultimii doi ani, datorită majorării vânzărilor, transmite RTT News.

13 mai, 2014 | Agerpres

În primul trimestru din 2014, profitul net a urcat la 269 milioane de euro (370 milioane de dolari), comparativ cu pierderi de 129 milioane de euro în perioada similară din 2013. Compania germană a revizuit în creştere estimările privind rezultatele financiare din anul fiscal 2014, citând rezultatele solide.

Directorul general al ThyssenKrupp AG, Heinrich Hiesinger, a declarat: 'Am obţinut primul profit net pentru prima dată în ultimele şapte trimestre ... Au existat trei cauze care au dus la acest rezultat: în primul rând măsurile de eficientizare, apoi creşterea solidă a mijloacelor de producţie şi câştigurile obţinute în urma vânzării de active şi a restructurărilor'.

În perioada ianuarie-martie 2014, profitul ajustat, înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a ajuns la 325 de milioane de euro faţă de pierderi de 53 milioane de euro în primul trimestru din 2013.

Vânzările nete au crescut cu 8% în primele trei luni din acest an, la 10,3 miliarde de euro, de la 9,54 miliarde de euro în perioada similară din 2013.

În anul fiscal 2014, ThyssenKrupp se aşteaptă la un profit ajustat, înainte de taxe şi dobânzi aproape dublu faţă de cel din anul trecut, de 586 milioane de euro, în timp ce precedenta estimare indica un câştig de aproximativ un miliard de euro.

După publicarea rezultatelor financiare, acţiunile ThyssenKrupp au urcat cu 5,6% la bursa de la Frankfurt.

Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO