Thyssenkrupp va concedia pe plan global 2.500 de angajaţi

Grupul industrial ThyssenKrupp AG va concedia 2.500 de angajaţi din zona administrativă, jumătate fiind din Germania, pentru reducerea costurilor şi îndeplinirea ţintei de profit, de cel puţin două miliarde de euro, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 11 iul. 2017, 10:13
Thyssenkrupp va concedia pe plan global 2.500 de angajaţi

Thyssenkrupp este al treilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal şi Tata Steel.

Costurile administrative de 2,4 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) sunt mult prea ridicate şi vor fi reduse cu 400 de milioane de euro până în septembrie 2020. Vor fi concediaţi 2.000 – 2.500 din cei 18.000 de angajaţi din zona administrativă, a anunţat grupul german.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Thyssenkrupp au urcat marţi cu 3,1%, la 26,965 euro, cel mai ridicat nivel din august 2011, după ce Bloomberg a anunţat reducerile de personal.

Deoarece piaţa europeană a oţelului este afectată de supracapacitatea de producţie şi cererea redusă, subsidiara din Europa a ThyssenKrupp şi-a redus deja costurile cu peste 600 de milioane de euro în cadrul programului de restructurare ce s-a încheiat în 2016.

Recent, Ternium SA a acceptat să achiziţioneze integral uzina deţinută de ThyssenKrupp în Brazilia – CSA Cia Siderúrgica do Atlantico SA – cu suma de 1,26 miliarde de euro (1,33 miliarde de dolari), încheind astfel cinci ani de eforturi eşuate ale companiei germane de a se retrage din cea mai mare economie din America Latină.

ThyssenKrupp AG, cel mai mare producător de oţel din Germania, a anunţat că Ternium îşi va asuma datoria CSA de aproximativ 300 de milioane de euro pe care o are la Banca Braziliană de Dezvoltare (BNDES).

ThyssenKrupp a vândut CSA la un preţ mult mai scăzut decât se aşteptau analiştii, care estimau aproximativ trei miliarde de dolari. CSA, cel mai mare proiect străin de investiţie din Brazilia, este operaţională din 2010 şi avea un cost estimat de aproximativ zece miliarde de dolari.

ThyssenKrupp îşi extinde diviziile de ascensoare, bunuri şi componente industriale datorită preţului scăzut al oţelului.

Grupul este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...