1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

IT&C

Tiberiu Pop, CEL.ro: Vom începe căutarea unui investitor. Preluarea magazinelor online concurente, unul din obiective

CEL.ro, unul dintre cele mai cunoscute magazine online cu profil IT&C din România, şi-a propus să lărgească în acest an portofoliul de produse şi să preia magazine online concurente, spune Tiberiu Pop, CEO şi acţionar unic al companiei Corsar Online, care operează platforma de retail. Lipsa de capital i-a stricat planurile, astfel că CEL.ro va căuta un investitor.

12 apr, 2016 | ECONOMICA.net

CEL.ro a anunţat, marţi, o creştere de 40% a afacerilor în primul trimestru din acest an faţă de perioada corespunzătoare din 2015. Retailerul online a trecut pragul de un milion de comenzi procesate în primul trimestru, pe fondul unei creşteri de 50% a numărului comenzilor procesate în această perioadă, se arată într-un comunicat al companiei.

"Chiar dacă o creştere de 40% de la an la an pare o cifră foarte bună şi una la care afacerile offline pot doar să viseze, cred că se putea face mai mult. Ne-am propus pentru 2016 să accelerăm dezvoltarea CEL.ro atât prin lărgirea portofoliului de produse, cât şi prin preluarea magazinelor online concurente. Din păcate lipsa de capital ne-a forţat să nu punem în practică tot ce ne-am propus şi să ne mulţumim doar cu acest 40%. Vom începe căutarea în mod activ a unui investitor care să ne poată ajuta în maximizarea potenţialului CEL.ro şi al pieţei", a declarat în comunicat Tiberiu Pop, CEO şi acţionar unic al magazinului online.

CEL.ro, cel mai mare magazin online din România cu acţionariat integral românesc, a înregistrat în anul 2015 vânzari de 40 milioane de euro. În anul 2014, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 145 milioane lei (32,6 milioane de euro), potrivit datelor raportate către Finanţe. Magazinul online are în ofertă peste 100.000 de produse.

Pe categorii, în primul trimestru din 2016 faţă de aceeaşi perioadă din 2015 telefoanele şi televizoarele a crescut cu peste 80%, electrocasnicele şi produsele de îngrijire personală cu 50%, iar vânzările de gadgeturi s-au triplat, precizează CEL.ro în comunicat.

Tabletele au mers mai prost, în scădere cu 30% de la an la an, declinul pieţei tabletelor fiind o tendinţă remarcată şi la nivel mondial.

Trei sferturi din comenzile efectuate de clienţi pe CEL.ro în primul trimestru au venit de pe computere desktop, iar restul de pe telefoane mobile şi tablete, potrivit datelor companiei. Totuşi, un număr tot mai mare de clienţi folosesc mobilul în procesul de documentare preachiziţie, subliniază compania.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO