1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

News

Tichetele de vacanţă pot fi atât pe suport de hârtie, cât şi pe suport electronic

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri ordonanţa potrivit căreia voucherele de vacanţă pot fi atât pe suport de hârtie, cât şi pe suport electronic.

03 iun, 2015 | Agerpres

Proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei guvernului nr. 8/2014 modifică ordonanţa privind acordarea voucherelor de vacanţă şi a fost adoptat de deputaţi cu 303 voturi pentru şi 12 abţineri.

Potrivit preşedintelui Comisiei pentru industrii a Camerei, Iulian Iancu, ordonanţa 8/2014 modifică şi completează cadrul legal existent, având ca scop îmbunătăţirea şi modernizarea sistemului de acordare a voucherelor de vacanţă, în sensul introducerii unui nou instrument, respectiv cel al voucherelor de vacanţă pe suport electronic, scrie Agerpres.

'Voucherele care sunt tipărite pe suport electronic, cât şi cele pe suport de hârtie vor fi utilizate doar în unităţi turistice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism, acest sistem de voucher de vacanţă, indiferent de suportul pe care este emis, păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor, deductibile şi scutirea de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale. De asemenea, emiterea voucherelor de vacanţă rămâne sub controlul integral al Ministerului Finanţelor, care va asigura o dezvoltare unitară a acestui sistem şi va permite intrarea pe piaţă a oricărui nou actor cât timp îndeplineşte criteriile pentru a fi autorizat de Ministerul Finanţelor şi respectă principiile şi regulile de funcţionare a sistemului voucherelor de vacanţă', a explicat Iancu.

Deputatul PNL Cristina Pocora a susţinut, la dezbaterile pe acest proiect, că Guvernul trebuia să pună în aplicare această ordonanţă de doi ani.

'Remarcăm că aproximativ două treimi din salariaţii români au salariul minim, deci nu îşi permit să facă o vacanţă, iar aceste vouchere erau aşteptate şi dorite, dar de doi ani ordonanţa nu a fost pusă în practică pentru că Victor Ponta nu a dorit acest lucru. Ordonanţa reprezintă o gură de oxigen pentru turismul românesc şi nici acest lucru nu îl interesează pe premierul României pentru că, dacă l-ar fi interesat, ar fi acordat aceste vouchere de când a apărut ordonanţa. Mai mult, prin adresa pe care ne-a trimis-o Ministerul de Finanţe la Comisia de muncă ni s-a spus foarte clar că pentru anul 2015 niciun angajat din sistemul public nu va beneficia de aceste vouchere', a încheiat Pocora.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO