Timp mare de așteptare la șase puncte de trecere a frontierei

Datele „live” ale poliției de frontieră cu privire la timpul de așteptare în punctele vamale arată că în șase zone se înregistrează întârzieri mari.
Ion Dobreanu - Dum, 10 iul. 2022, 09:35
Timp mare de așteptare la șase puncte de trecere a frontierei

Conform poliției de frontieră, la Calafat, timpul de așteptare este de 90 de minute chiar dacă sunt cinci artere de intrare și patru de ieșire. La Negru Vodă timpul de așteptare este tot de 90 de minute, iar la Vama Veche de 60 de minute.

Punctele vamale din est sunt chiar mai aglomerate. La Isaccea este rap=orta un timp de așteptare de 600 de minute, în timp ce la Galați (Giurgiulești) sunt necesare 240 de minute. În Nord, la vama Siret, șoferii trebuie să aștepte nu mai puțin de 400 de minute deși sunt organizate șase artere de intrare și trei de ieșire.

Un timp mai redus, dar încă mare, este cel petrecut pentru trecerea frontierei la Giurgiu (30 min.) și Albița (50 min). În rest, timpul de așteptare este cuprins între 10 minute și 30 de minute.

Poliția de frontieră a anunțat și că aproximativ 289.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 72.600 mijloace de transport, au efectuat ieri, sâmbătă, 9 iulie 2022, formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări.

Pe sensul de intrare în România au fost 156.186 de persoane, dintre care 22.504 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 0,9% faţă de ziua precedentă).

Începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict) şi până sâmbătă, la ora 24,00, la nivel naţional au intrat în România 1.533.263 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore, 59 de fapte ilegale (25 de infracţiuni şi 24 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.288.140 lei.

În ultimele 24 de ore, nu s-a permis intrarea în ţară a 26 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 42 de cetăţeni români din diferite motive legale.

Te-ar mai putea interesa și
Cum procedează slovacii și irlandezii cu ambalajele cu garanție. Slovacia a implementat un sistem similar cu SGR  în 10 luni, iar în Irlanda s-a ținut cont de situația numeroaselor puburi
Cum procedează slovacii și irlandezii cu ambalajele cu garanție. Slovacia a implementat un sistem similar cu SGR în ...
Economica a stat de vorbă cu doi reprezentanți ai companiilor care administrează sisteme de garanție-returnare în Slovacia și Irlanda....
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea ...
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...