1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Tiparnița de bani a BCE, gata de acțiune pentru a combate scăderea preţurilor în zona euro

Banca Central Europeană (BCE) este pregătită să adopte noi măsuri pentru a ţine sub control deflaţia în zona euro, dacă va fi necesar, a declarat vineri preşedintele BCE, Mario Draghi, care a avertizat că reglementările fiscale ale blocului comunitar 'nu ar trebui amestecate', transmite Reuters.

12 sep, 2014 | Agerpres

'Am ajuns acum la un nivel scăzut record al ratei dobânzii în zona euro. Consiliul Guvernatorilor BCE este pregătit să adopte măsuri suplimentare pentru a menţine stabilitatea preţurilor', a afirmat la Milano şeful BCE, după întâlnirea miniştrilor de Finanţe din zona euro.

Mario Draghi a apreciat că se observă o redresare modestă a economiilor celor 18 state care utilizează euro.

În 4 septembrie, Mario Draghi a anunţat că BCE va începe să achiziţioneze obligaţiuni garantate cu active (ABS) şi obligaţiuni ipotecare în luna octombrie pentru a ajuta la deblocarea creditării în zona euro.

Preşedintele BCE a precizat că începând din luna octombrie BCE va achiziţiona un portofoliu de obligaţiuni garantate cu active (ABS) simple şi transparente precum şi obligaţiuni ipotecare denominate în euro, urmând ca detaliile complete cu privire la noile programe să fie oferite după următoarea reuniune de politică monetară din data de 2 octombrie.

Anterior, BCE a decis să reducă dobânda de bază la un nou minim record, 0,05%, în încercarea de a stimula economia şi de a evita pericolul deflaţiei.

Potrivit celor mai recente date Eurostat, în al doilea trimestru al acestui an, economia zonei euro a stagnat, spre deosebire de economiile SUA şi Marii Britanii, în timp ce în luna august rata anuală a inflaţiei a atins nivelul de 0,3%, cel mai scăzut din ultimii cinci ani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO