1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Tony Blair neagă existenţa oricărui acord cu grupul media condus de Rupert Murdoch

Tony Blair a negat, în cadrul audierilor organizate de Comisia Leveson, că ar fi încheiat vreun acord cu Rupert Murdoch în schimbul susţinerii pe care ar fi acordat-o publicaţiile din grupul acestuia, relatează Sky News.

28 mai, 2012 | Mediafax

Fostul premier a argumentat că, în cadrul Partidului Laburist, a existat "o strategie deliberată" de îmbunătăţire a relaţiilor cu presa care până atunci susţinea Partidul Conservator.

Blair, care a condus Partidul Laburist în perioada 1994 - 2007, a recunoscut că relaţia cu grupul News Corporation, care deţine The Sun, The Times şi The Sunday Times, era esenţa noii strategii de îmbunătăţire a relaţiilor cu presa, respingând însă ideea că ar fi fost încheiat vreun acord.

"Nu a existat niciun acord pe probleme de media, nici cu Rupert Murdoch, nici cu alţii", a dat asigurări fostul prim-ministru.

Un protestatar a pătruns în sala în care Tony Blair este audiat pentru presupusele legături cu Rupert Murdoch, numindu-l "criminal de război" pe fostul premier britanic. Bărbatul a pătruns scurt timp în sala în care Tony Blair era audiat, în centrul Londrei, strigând că Blair este "criminal de război" şi ar trebui arestat pentru participarea Marii Britanii la conflictul din Irak. "Acest om ar trebui arestat pentru crime de război. JP Morgan l-a plătit pentru intervenţia militară în Irak", a strigat protestatarul.

Lordul Leveson, şeful Comisiei care îl audiază pe Blair, a cerut anchetarea incidentului. Blair a intervenit şi a spus: "Pot declara oficial că ce s-a spus despre Irak şi JP Morgan este total fals".

Fostul premier laburist Tony Blair a fost audiat de Comisia însărcinată cu anchetarea legăturilor dintre presă şi putere, în urma scandalului interceptărilor telefonice practicate de grupul media al magnatului Rupert Murdoch. Premier în perioada 1997-2007, Blair a avut relaţii personale cu Murdoch, al cărui grup - News Corporation - era proprietarul fostului tabloid News of the World (NoW), aflat în centrul scandalului interceptărilor. Un fost consilier al lui Blair, fostul ministru Peter Mandelson, a recunoscut că "relaţiile personale" dintre Tony Blair şi Rupert Murdoch "erau mai apropiate decât ar fi fost înţelept".

Ancheta independentă, încredinţată judecătorului Leveson, a evidenţiat deja existenţa unor legături strânse între anumiţi membri ai conducerii grupului media şi actualul premier conservator David Cameron.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO