1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

TOP. Cele mai cunoscute branduri de instrumente de scris, în rândul românilor

Bic, Parker, Pilot, Mont Blanc, Sheaffer şi Cross sunt cele mai cunoscute branduri de instrumente de scris în rândul românilor, după cum arată sondajul de opinie "Percepţia românilor asupra scrisului de mână și utilizarea instrumentelor de scris".

12 dec, 2018 | ECONOMICA.net

Astfel, la întrebarea cu răspuns multiplu "ce branduri de instrumente de scris cunosc ?", românii au menționat cel mai frecvent Bic, cu un procent de 84,23%, Parker, cu 70,67%, Pilot, cu 59,84%, Mont Blanc, cu 42,30%, Sheaffer, cu 9,87% şi Cross, cu 8,47%.

Sondajul mai arată că peste trei din zece români ar scrie mai des de mână dacă ar fi nevoiți sau ar alege să utilizeze mai rar dispozitive precum telefoane, tablete sau PC-uri. O pondere nesemnificativă, de doar 2,06% dintre cei sondați, au afirmat că nu doresc să scrie de mână și nu consideră că ar putea fi determinați de factori externi să o facă.

De asemenea, întrebaţi "care sunt cele mai frecvente situații în care românii scriu de mână?", cei mai mulţi dintre participanţii la sondaj au spus că fac acest lucru când completează diferite acte, cereri sau solicitări.

Iată care sunt cele mai dese situaţii în care românii scriu de mână, potrivit sondajului "Percepția românilor asupra scrisului de mână și utilizarea instrumentelor de scris":

  • 75,09% completează diferite acte/ cereri/ solicitări;
  • 60,13% fac liste cu task-uri personale;
  • 56,23% iau notițe la întâlniri de business sau în interes de serviciu;
  • 39,94% fac liste cu task-uri pentru serviciu;
  • 36,04% iau diferite notițe în interes personal;
  • 27,86% scriu de mână scrisori și felicitări;
  • 24,98% iau notițe la cursuri și la școală;
  • 11,57% scriu în jurnalul personal;
  • 3,54% scriu de mână în alte situații.

Potrivit aceluaişi sondaj, cei mai mulți dintre români, respectiv aproape şapte din zece, poartă întotdeauna la ei un instrument de scris, pixul fiind instrumentul de scris cel mai utilizat. Astfel, peste jumătate dintre respondenți, respectiv 55,06% aleg să scrie cu pixul, 17,88% preferă creionul și 17,07% optează pentru stilou.

Indiferent de instrumentul de scris utilizat, aproape jumătate dintre români, respectiv 49,23% scriu zilnic de mână mai mult decât semnături pe documente sau completarea diferitelor tipizate. Doar 8,33% dintre români afirmă că scriu foarte rar de mână.

Cele mai frecvente situații în care românii scriu de mână sunt cele când iau notițe în cadrul întâlnirilor de serviciu și personale sau în scop educațional, precum la cursuri, la completarea diferitelor acte, cereri sau solicitări, în realizarea de listele cu task-uri zilnice la birou sau pe plan personal.

Sondajul a fost realizat online, în luna octombrie 2018, la solicitarea Consult Company, pe un eşantion de 1.357 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO