Top constructori de autostrăzi: Alarko, Nurol și Umbrărescu au avut cele mai mari progrese în aprilie

Firmele din Turcia domină din nou topul constructorilor de autostrăzi, cu progrese semnificative pe Autostrada Bucureștiului (A0) și Autostrada Transilvania (A3) în luna aprilie. Topul este completat de constructorul român Dorinel Umbrărescu, care a accelerat ritmul de lucru pentru darea în trafic a primilor kilometri de drum expres din România.
Anemona Andone - mar, 26 apr. 2022, 22:14
Top constructori de autostrăzi: Alarko, Nurol și Umbrărescu au avut cele mai mari progrese în aprilie

Autostrăzi. Constructorul Alsim Alarko a înregistrat un avans spectaculos, de aproape 9 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), conform datelor actualizate marți de Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN).

Astfel, lotul cuprins între Vidra și Bragadiru este realizat în proporție de aproape 55%. De altfel, primii kilometri ai A0 – care ar urma să fie dați în trafic până la finele anului – se află pe acet lot de 16,3 kilometri în total. Mai exact, este vorba de deschiderea circulației pe circa 10 kilometri cuprinși între DN5 și DN6, potrivit secretarului de stat în Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu.

Același constructor din Turcia a raportat un progres de 4,93 de puncte procentuale pe lotul 1 al A0 Sud. Așadar, lotul cuprins între Glina și Vidra a ajuns să fie realizat în proporție de o treime.

progrese autostrazi aprilie 2022

 

 

 

 

 

Nurol, un alt constructor din țara semilunei, a avut la rândul său un avans de 5 puncte procentuale pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3). Lucrările pe șantierul deschis în toamna anului trecut au ajuns la un stadiu de 18%.

În clasament urmează grupul UMB, cu progres de 2,67 de puncte procentuale pe lotul 1 al tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx12). Datorită acceler[rii ritmului de lucru au putut fi inaugurați săptămâna trecută primii kilometri de drum expres din România.

Mai departe, constructorul austriac Porr a raportat la rândul său un avans de peste 2 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești (A1). Lucrările pe acest lot sunt realizate în proporție de peste 65%.

Grecii de la Aktor au avut de asemenea un avans de peste 1,7 puncte procentuale pe lotul 3 al A0 Sud, în vreme ce italienii de la Astaldi/WeBuild au înregistrat un progres de aproape 1,5 puncte procentuale la mega – podul de la Brăila.

Pe restul șantierelor în lucru fie au fost raportate progrese mai mici de 1 punct procentual, fie nu există nicio modificare față de lunile precedente.

FOTO: Intersecția A0 – DN5 ( sursa: Facebook Irinel Ionel Scrioșteanu)

Te-ar mai putea interesa și
Washingtonul și Ottawa susțin intrarea Ucrainei în NATO, dar nu într-o procedură accelerată
Washingtonul și Ottawa susțin intrarea Ucrainei în NATO, dar nu într-o procedură accelerată
Statele Unite şi Canada s-au declarat vineri favorabile unei eventuale aderări a Ucrainei la NATO, fără însă a sprijini o procedură accelerată, notează AFP, transmite Agerpres....
Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ (Ungaria) şi Eustream (Slovacia) propun un proiect de pentru transportul gazelor naturale prin reţelele integrate
Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ (Ungaria) şi Eustream (Slovacia) propun un proiect de pentru transportul gazelor naturale ...
Operatorii de transport gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia propun o iniţiativă pentru transportul ...
Directorul general al centralei nucleare Zaporojie din Ucraina a fost reținut de o patrulă rusă
Directorul general al centralei nucleare Zaporojie din Ucraina a fost reținut de o patrulă rusă
Ihor Muraşov, directorul general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie, ocupată de ruşi, a fost reţinut de o patrulă ...
Turcia nu recunoaște anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Rusia
Turcia nu recunoaște anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Rusia
Ministerul de Externe al Turciei a anunţat sâmbătă că respinge anexarea de către Rusia a patru regiuni ale Ucrainei ...