Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie

Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și Pizzarotti, pe podium se mai află UMB, care a revenit pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești.
Anemona Andone - mar, 23 apr. 2024, 22:03
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie

Clasamentul constructorilor de autostrăzi este dominat în luna martie de către asocierea Coni – Trace, care a avut un avans de aproape 17 puncte procentuale pe lotul 2 Mizil – Pietroasele al A7 Ploiești – Buzău. Lucrările pe primul lot intrat în execuție ,din A7 finanțată prin PNRR, au ajuns la un stadiu de 61,5% și ar trebui finalizate în octombrie 2024.

coni

Pe a doua poziție se situează asocierea Pizzarotti – Retter, cu un progres de 6,78 de puncte procentuale pe lotul vecin din A7, Dumbrava – Mizil, care de asemenea are termen de finalizare în toamna acestui an.

Podiumul este completat de UMB, care a avansat cu 5 puncte procentuale pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Lucrările, ajunse la un stadiu de 48%, sunt programate pentru finalizare tot în 2024.

Mai departe, turcii de la Ozaltin au raportat un progres de 4,7 puncte procentuale pe tronsonul 1 al DEx12. Oficialii de la Transporturi mizează și pe acest lot în estimările de inaugurări în 2024.

În top urmează austriecii de la Porr, cu un avans de 3,7 puncte procentuale la secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș a A1 Sibiu – Pitești. Lucrările la lotul cu primul tunel veritabil de autostradă din România au ajuns în martie la peste 28%.

UMB revine cu un progres de 3 puncte procentuale pe lotul Domnești Târg – Răcăciuni al A7 Focșani – Bacău. Și o parte din acest lot, mai exact secțiunea ce ocolește orașul Adjud, ar urma să fie gata în 2024, conform previziunilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Clasamentul continuă cu turcii de la Akarko, ce au avansat cu 2,47 de puncte procentuale pe lotul 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului A0. Amintim că o parte din acest lot a fost dată în trafic în aprilie 2024, urmând ca în această vară să fie finalizat întregul lot, inclusiv nodul cu Autostrada Soarelui A2.

Pe următoarea poziție se află UMB, cu un progres de 2,2 puncte procentuale pe lotul Trifești – Gherăești  al A7 Bacău – Pașcani.

Italienii de la WeBuild urmează în top, după un avans de 2,1 puncte procentuale pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești a A1 Sibiu – Pitești. Lucrările pe acest lot, cu termen contractual de finalizare în 2025, au ajuns la un stadiu de aproape 65%.

UMB revine din nou cu progrese de 2 puncte procentuale pe loturile Buzău – Vadu Pașii și Vadu Pașii – Râmnicu Sărat ale A7 Buzău – Focșani. Rămâne de văzut dacă aceste loturi, ajunse la peste 30% grad de execuție, vor fi gata în 2024, conform estimărilor oficialilor de la Transporturi.

Pe restul șantierelor monitorizate fie nu au fost raportate progrese, fie acestea au fost mai mici de 2 puncte procentuale.

 

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Nu am purtat discuții la Ministerul Finanțelor pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% și nici pentru majorarea TVA din 2025
Boloș: Nu am purtat discuții la Ministerul Finanțelor pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% și nici pentru ...
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susţine că la nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% şi nici pentru......
Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, a primit trei ani şi şase luni de închisoare în „Dosarul diamantelor”
Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, a primit trei ani şi şase luni de închisoare în „Dosarul diamantelor”
Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a fost condamnat miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ...
Doi oficiali importanți ai Rezervei Federale susțin că se apropie moemntul în care dobânda cheie va fi coborâtă în SUA
Doi oficiali importanți ai Rezervei Federale susțin că se apropie moemntul în care dobânda cheie va fi coborâtă în SUA
Mai mulţi oficiali de la Rezerva Federală americană au declarat miercuri că "se apropie" momentul în care dobânzile ...
Ofensivă diplomatică a Turciei în Niger. Ankara vrea acces la bogatele mine de uraniu din această țară
Ofensivă diplomatică a Turciei în Niger. Ankara vrea acces la bogatele mine de uraniu din această țară
O delegaţie turcească, din care au făcut parte inclusiv miniştrii Afacerilor Externe, Apărării şi Energiei, a vizitat ...