Top constructori autostrăzi martie: Alpenside, Umbrărescu și Astaldi au raportat cele mai mari progrese

În ciuda pandemiei de coronavirus, pe marile șantiere au fost raportate progrese semnificative în luna martie. Cel mai mult a avansat constructorul român Alpenside, pe lotul Râșnov - Cristian din Autostrada Comarnic - Brașov, urmat de Umbrărescu, cu un lot din Autostrada Ford, și de italienii de la Astaldi, cu Podul de la Brăila.
Anemona Andone - lun, 13 apr. 2020, 18:58
Top constructori autostrăzi martie: Alpenside, Umbrărescu și Astaldi au raportat cele mai mari progrese

Constructorul român Alpenside a finalizat un sfert din lucrările la lotul Râșnov – Cristian din Autostrada Comarnic – Brașov, după ce a raport luna trecută un avans de 6,51 puncte procentuale, potrivit datelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Conform ministrului Transporturilor Lucian Bode, care a efectuat recent o vizită pe șantier, acest lot ar putea fi deschis circulației până la finele anului.

În clasamentul constructorilor din luna martie urmează altă firmă românească, Sa&Pe Construct, controlată de Dorinel Umbrărescu. Aceasta a raportat un progres de 6,24 puncte procentuale pe lotul 1 din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești („Autostrada Ford”).

Podiumul clasamentului este ocupat de italienii de la Astaldi, cu un avans de peste 4 puncte procentuale la Podul suspendat de la Brăila (Golden Gate-ul românesc).

Umbrărescu a avut un progres de 3,65 puncte procentuale și pe lotul 2 din tronsonul 2 al DX Craiova – Pitești. Tot pe Autostrada Ford, respectiv pe tronsonul 1, au avansat și italienii de la Tirrena Scavi cu 3 puncte procentuale luna trecută.

De asemenea, un progres de 3 puncte procentuale au raportat și orădenii de la Trameco pe lotul Biharia – Borș din Autostrada Transilvania, care au executat astfel până în martie 77% din lucrări.

În clasament urmează grecii de la Aktor, cu un avans de 2,95 puncte procentuale, datorat subcontractării unor lucrări pe lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda către firme românești, potrivit pasionaților de infrastructură.

Asocierea Astaldi – Max Boegl se apropie de finalizarea lucrărilor pe lotul Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania, unde au ajuns la un grad de execuție 88,34% în martie, după un avans de peste 2 puncte procentuale. Conform estimărilor oficiale, acest lot ar putea fi gata în luna iunie.

Italienii de la Pizzarotti au raportat la rândul lor un avans de circa un punct procentual pe lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda în martie, ajungând la un stadiu al lucrărilor de 84,60%.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...