Topul ţărilor unde este bine să trăieşti, ca român

Nu găseşti un loc de muncă bun în propria ţară sau vrei să faci o schimbare radicală în domeniul profesional? Oricare ar fi motivele tale, există oportunităţi mari pentru expaţii din întreaga lume. Cei mai mulţi expaţi aleg să lucreze în străinătate pentru bani. Ei sunt de obicei plătiţi mai bine decât cei care trăiesc şi muncesc în ţara lor de origine.
Economica.net - sâm, 02 nov. 2013, 11:57
Topul ţărilor unde este bine să trăieşti, ca român

În multe cazuri, costul de trai În ţara gazdă este mai mic, ceea ce înseamnă un trai mult mai bun. Sondajul anual Explorer Expat HSBC din 2013 a analizat opiniile a 7.000 de expaţi care au răspuns la întrebări legate de experienţă, economie şi creşterea copiilor.

Aveţi mai jos primele 10 locuri din top, per ansamblu, dar clasamentul se poate personaliza în funcţie de factorii care vă interesează.

1. China

Eşti surprins? În timp ce există cu siguranţă şi dezavantaje pentru cei care trăiesc în această ţară comunistă, factorii pozitivi sunt copleşitori. Economia Chinei este în plină expansiune şi există multe oportunităţi de angajare, cu o concurenţă mai scăzută.

Expaţii spun că în China cultura locală este prietenoasă, mâncarea bună şi sănătoasă, existând multe oportunităţi de a practica un sport. De asemenea, există foarte multe locuri de explorat în ţară, ca să nu mai vorbim de accesibilitatea ridicată la regiunea Asia Pacific. Expaţii au timp şi să se distreze, cu un echilibru foarte bun între muncă şi viaţa personală.

2. Germania

Germania este cel mai bun loc din lume pentru expaţi pentru a-şi creste copiii. De asemenea, ţara beneficiază de o economie mai puternică decât majoritatea ţărilor din Europa – 87% dintre expaţi exprimându-şi satisfacţia faţă de economia locala, comparativ cu o medie de 53% în Europa.

Cu toate acestea expaţii din Germania se confruntă cu un cost de trai mai ridicat.

3. Singapore

“Expaţi de carieră” profită de beneficiile ocupării forţei de muncă din Singapore, în timp ce părinţii spun că înalta calitate de educaţie şi îngrijire a copilului justifică costurile mai ridicate.

Singapore clasat pe locul al doilea în clasament în ceea ce priveşte creşterea copiilor în străinătate, cu educaţie şi îngrijire deosebite, chiar dacă este scump. Chiar şi ministrul britanic al educaţiei, Michael Gove, a sugerat ca Marea Britanie să adopte un sistem similar cu Singapore.

Totuşi, ţara are un punctaj mai scăzut pentru echilibrul muncă-viaţă, iar 53% dintre expaţi spun că îşi fac griji cu privire la siguranţa locului de muncă.

4. Insulele Cayman

Expatii care se mută în Insulele Cayman se bucură de veniturile lor, dar şi de viaţa socială de acolo. Această ţară are un cost relativ ridicat de trai, deci expaţii trebuie să câştige mai mult.

Oamenii se simt confortabil la locul de muncă, nu au distanţe mari de parcurs şi îşi fac prieteni cu usurinţă.

5. Australia

Această ţară ofera expaţilor o calitate bună a vieţii, de aceea unii nu mai vor să plece.

Printre dezavantaje se numără transportul public.

 

Restul topului, pe Dailybusiness.ro

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Marcel Ciolacu anunță construirea unui stadion la Slatina
Premierul Marcel Ciolacu anunță construirea unui stadion la Slatina
Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat duminică la Slatina că "foarte curând" va fi promovată o hotărâre de guvern privind construcţia unui nou stadion în municipiu, în......
Autorităţile franceze vor să scurteze perioada ajutoarelor de şomaj la maximum 15 luni
Autorităţile franceze vor să scurteze perioada ajutoarelor de şomaj la maximum 15 luni
Guvernul francez intenţionează să scurteze perioada în care oamenii pot beneficia de ajutoare de şomaj, în ideea de ...
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în creștere cu aproape 29% în aprilie
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în creștere cu aproape 29% în aprilie
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 135,5 miliarde lei, la finalul lunii aprilie 2024, în ...
Nicuşor Dan spune că datoria către Elcen va fi plătită în perioada următoare
Nicuşor Dan spune că datoria către Elcen va fi plătită în perioada următoare
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, declară că datoria către Elcen va fi plătită în perioada următoare, după ...