Transgaz cumpără robineţii pentru BRUA de la Totalgaz Industrie Iaşi

Transgaz a atribuit firmei ieşene Totalgaz Industrie un contract în valoarea de 4,87 milioane de euro pentru livrarea de robineţi necesari construirii gazoductului BRUA, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
Economica.net - mie, 04 apr. 2018, 21:19
Transgaz cumpără robineţii pentru BRUA de la Totalgaz Industrie Iaşi

Robineţii vor fi necesari pentru executia proiectului „Dezvoltarea Sistemului Naţional de transport gaze naturale pe coridorul Bulgaria Romania Ungaria Austria (BRUA) – Faza 1: Conducta de transport gaze naturale Podişor – Recaş în lungime de 479 km”, se arată în anunţul de atribuire, publicat în SEAP pe 29 martie.

Robineţii vor fi livraţi în organizările de şantier situate pe traseul conductei (Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş Severin şi Timişoara).

Transgaz a scos la licitaţie contractul pentru achiziţia robineţilor pe 30 decembrie 2016 la o valoarea estimată de 5,79 milioane de euro. Deşi în cadrul licitaţiei au fost depuse 10 oferte, doar două au fost considerate admisibile.

Pe 23 martie, Transgaz a semnat şi contractul pentru execuţia celor 3 staţii de comprimare gaze de câte 10 MW prevăzute în proiectul BRUA Faza 1, iar în data de 14 aprilie, conform calendarului, va fi semnat semnat ordinul de începe a lucrărilor.

Proiectul BRUA Faza 1 presupune construirea pe teritoriul României a unei conducte de transport de gaze naturale ce va facilita conexiunea dintre conductele existente, de la Podişor până la Recaş, pe direcţia Podişor-Corbu-Hurezani-Haţeg-Recaş şi constă în: construcţia conductei transport gaze naturale Podişor-Recaş în lungime de 479 km, staţie de comprimare gaze Podişor, staţie de comprimare gaze Bibeşti, staţie de comprimare gaze Jupa, fiecare staţie fiind echipată cu câte două agregate de comprimare (unul în funcţiune şi unul de rezervă) cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirecţional de gaze.

De-a lungul traseului conductei se vor amplasa 38 de staţii de robinete de secţionare, din care 33 pe firul conductei şi 5 în incinta staţiilor de comprimare gaz, precum şi 18 staţii de protecţie catodică.

Conform unei informaţii a Transgaz publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, din calendarul estimativ de dezvoltare a proiectului BRUA, finalizarea Fazei I are ca termen sfârşitul anului 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Mol a înregistrat un profit brut de 382 de milioane de dolari, în scădere cu 29%, după primul trimestru
Grupul Mol a înregistrat un profit brut de 382 de milioane de dolari, în scădere cu 29%, după primul trimestru
Grupul Mol a înregistrat în primul trimestru un profit înainte de impozitare de 382 milioane de dolari, în scădere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat......
Legea controversată care reglementează noi infracţiuni de evaziune fiscală, pedepsite cu până la 15 ani de închisoare, promulgată de preşedinte
Legea controversată care reglementează noi infracţiuni de evaziune fiscală, pedepsite cu până la 15 ani de închisoare, ...
Legea adoptată de Camera Deputaţilor la 19 decembrie, prin care se înaspresc pedepsele pentru evaziune fiscală, a fost ...
Tancurile israeliene au încercuit jumătatea estică a oraşului Rafah
Tancurile israeliene au încercuit jumătatea estică a oraşului Rafah
Tancuri israeliene au ocupat vineri principalul drum care desparte jumătăţile estică şi vestică ale Rafah, încercuind ...
Vânzările de automobile din China sunt în scădere, în pofida succesului maşinilor hibride plug-in
Vânzările de automobile din China sunt în scădere, în pofida succesului maşinilor hibride plug-in
Vânzările de automobile pe piaţa chineză, cea mai mare din lume, au scăzut în ritm anual cu 5,8% în aprilie, arată ...