1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Transgaz va primi un grant de 46 de milioane de euro pentru dezvoltarea SNT

Transgaz va primi un grant de 46 de milioane de euro din Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru dezvoltarea capabilităţilor Sistemului Naţional de Transport gaze (SNT) în zona de Nord-Est a României, a declarat vineri Alexandru Macoveiciuc, purtător de cuvânt al Ministerului Economiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

28 sep, 2018 | Agerpres

"Transgaz va semna în perioada următoare un contract prin care va primi un grant de 46 de milioane de euro din Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru dezvoltarea capabilităţilor Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale (SNT) în zona de Nord-Est a României. Dezvoltarea SNT în zona de Nord - Est este un proiect cu o valoarea totală de aproape 175 de milioane de euro care este util şi relevant atât în ceea ce priveşte securitatea generală energetică a României cât şi dezvoltarea interconectării cu Republica Moldova", a spus Alexandru Macoveiciuc.

De asemenea, acesta a menţionat că Eurotransgaz va publica vineri anunţul de participare pentru construcţia gazoductului Ungheni - Chişinău.

"Este un proiect de 76 de milioane de euro, 35% sunt fonduri proprii şi 65% sunt fonduri atrase. Aşteptarea este ca până la sfârşitul anului să se încheie etapa de contractare şi de semnare pentru lucrările la cele şapte loturi pe care le presupune gazoductul. Termenul de finalizare pentru gazoductul propriu-zis fiind 2019, iar pentru complexul administrativ de la Ghidighici ianuarie 2020", a spus Alexandru Macoveiciuc.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO