1EUR = 4.7205 RON | Bucureşti 33 º

News

Tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea au asigurat aproape 70% din rulajul pieţei

Bursa de la Bucureşti a urmat linia burselor vest-europene şi a urcat cu 0,25% în prima parte a şedinţei, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au rămas pe poziţii de aşteptare, iar tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au asigurat aproape 70% din rulaj.

10 oct, 2013 | Mediafax

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,47% în prima parte a zilei, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,23%.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 0,39%.

În acelaşi timp, indicele extins BET-XT a avansat cu 0,38%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,43% peste nivelul de miercuri.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Drepturile de alocare emise de Nuclearelectrica (SNN) în oferta pentru listare au scăzut cu 0,53%, la preţul de 11,3 lei. Cu aceste titluri au fost efectuate transferuri în valoare cumulată de aproape 437.000 de lei (98.000 de euro).

Transferurile cu acţiuni realizate în prima parte a şedinţei de marţi au însumat 4,3 milioane lei (980.000 euro), din care 2,9 milioane lei reprezentau schimburi cu acţiunile FP.

Preţul acţiunilor FP a crescut cu 0,68%, la 0,745 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene afişau creşterei de până la 1,5%, datorită semnalelor că cele două partide din Congresul SUA se apropie de un compromis pe termen scurt pentru ridicarea plafonului datoriei de stat, evitând astfel riscul de default.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO