Travel Brands devine Dertour România şi vrea să aducă turişti străini în Transilvania şi Delta Dunării

Din această lună, Travel Brands face parte din grupul german Der Touristik, operator al brandului Dertour și una dintre cele mai mari companii de turism din lume. Der Touristik a preluat afacerile din turism ale Eurolines, companie controlată de omul de afaceri Dragoş Anastasiu. Germanii vor încerca să aducă turiști străini în Tansilvania și Delta Dunării.
Răzvan Zamfir - mie, 30 oct. 2019, 13:37
Travel Brands devine Dertour România şi vrea să aducă turişti străini în Transilvania şi Delta Dunării

Tranzacția a fost autorizată de către Consiliul Concurenței și finalizată conform planificării, iar prin acest pas, Der Touristik Group, care are sediul central în Köln, se extinde pe piaţa românească direct în postura de lider de piață. 

„Travel Brands reprezintă o companie de top, iar toți cei 400 de angajați pe care îi preluăm un atu pentru activitățile și planurile noastre din Europa de Est. Suntem foarte motivați când vine vorba de realinierea ideii de vacanță pe piața romanească. Îi sprijinim cu toată puterea și resursele Grupului nostru. Utilizarea brandului Dertour în România atât pentru retail, cât și pentru turoperare ne va consolida cu siguranță poziția pe piața locală de travel”, spune Sören Hartmann, CEO al DER Touristik Group.

Der Touristik e parte a grupului german Rewe, care mai deţine în România lanţul de supermarketuri Penny Market. Din 2012, germanii se dezvoltă constant pe plan internațional și sunt astăzi activi în 16 țări europene, operând 27 de destinații proprii.

Transilvania şi Delta Dunării, ţintele de incoming ale Dertour

Potrivit CEO-ului Soren Hartmann, compania urmărește să promoveze destinații din Transilvania, mai bine deservită de rețeaua de infrastructură, și Delta Dunării, unde se utilizează bărci și mai puțin mașini, iar Tulcea are o șansă în plus de revitalizare a aeroportului din oraș.

„E destul de complicat, trebuie să discutăm cu oamenii să le spunem de ce să aleagă România în loc de Turcia, Spania, sau Bulgaria. Deocamdată aducem cetățeni germani pe litoral”, explică Hartmann, care susține că „Travel Brands este o companie bine poziționată: este turoperator, deține rețea de distribuție, are propriul operator de incoming, precum și o divizie de business travel. Putem asigura cu succes clienților noștri sprijin în întregul proces de călătorie, pentru o vacanță perfectă”, explică Hartmann.

Travel Brands are deja potrivit lui Cosmin Marinof managing director al companiei 80 de agenții, plus încă trei care se vor deschide în următoarele luni. Dertour România are la dispoziție 19 destinații cu focus pe zona Mediterana, Grecia, Turcia, Cipru, Spania, dar și Egipt și destinații exotice, precum Thailanda cu 35 de plecări sau Bali unde s-au cumpărat deja 15 plecări.

Din 2021, compania va extinde numărul de desttinații operate, pe modelul companiei din Cehia care ține de același grup și a cumpărat de fapt Travel Brands.

„Vom avea o reducere de tarife de 7% ca efect a puterii de negociere a grupului, și ne vom concentra să atragem turiști străini în Transilvania și Delta Dunării. De asemenea, mizăm pe o creștere cu 25% a comenzilor din online”, spune Marinof.

Dertour România va păstra echipa locală a Travel Brands (vânzările și managementul le păstrăm la fiecare preluare, ai cunosc specificul local, susține Hartmann), dar Dragoș Anastasiu va ceda poziția de CEO către Cosmin Marinof, iar el va rămâne în Advisory Board-ul pe cale de a fi creat.

Cosmin Marinof mai spune că Dertour România va avea chartere proprii spre Egipt, Turcia sau Spania de la mai multe companii, dar în special de la noul SanExpres, un joint venture între Turkish Airlines și Lufthansa. 

Turiștilor europeni le place soarele

Din punctul de vedere al lui Soren Hartmann, principala diferență dintre turiștii europeni și cei din restul lumii e faptul că primii urmăresc soarele.

„Nicăieri în lume nu se caută vacanțe de două săptămâni la soare, pe malul mării. De aceea Mediterana e foarte importantă pentru noi. Nici în SUA, unde la mare se merge maximum o săptămână, de obicei câteva zile, nici în Asia, unde se caută traseele, nu există această bucurie a soarelui. De aceea europenii îl caută peste tot în lume, iar, în special tinerii, mai caută și destinațiile exotice, culturile deosebite. Lucruri costisitoare, dar merită. Europa are o clasă de mijloc puternică, care se dezvoltă și în România, ceea ce e foarte bine pentru voi, inclusiv din punctul de vedere al vacanțelor”,conchide Hartmann.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...