1EUR = 4.7491 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Trenuri pentru Metroul de Drumul Taberei: Metrorex ar putea lansa săptămâna viitoare licitaţia pentru achiziţia lor - API

Licitaţia pentru achiziţia trenurilor care vor circula pe Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon ar putea fi lansată săptămâna viitoare, au spus reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură (API) după o întâlnire cu managementul Metrorex. Iniţial, vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Drumul Taberei – Eroilor, urmând ca alte 17 trenuri să fie luate pentru continuarea M5 spre Iancului – Pantelimon.

28 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

Metrorex a primit aprobarea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) pentru a lansa licitaţia de achiziţie a trenurilor care vor circula pe Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, spune Ionuţ Ciurea, directorul executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură pe forumul acesteia.

Potrivit lui, licitaţia trenurilor pentru M5 este astfel iminentă şi poate să apară foarte curând, poate chiar săptămâna viitoare.

Achiziţia va fi realizată în baza unui împrumut de la BEI, aşa cum au mai declarat anterior reprezentanţi ai Metrorex.

Iniţial vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Drumul Taberei – Eroilor, cu opţiune de 17 trenuri pentru continuarea M5 spre Iancului/Pantelimon, mai spune reprezentantul API.

Metrorex a mai organizat iniţial o licitaţie pentru achiziţia trenurilor ce ar urma să circule pe Magistrala 5. Cu o valoare estimată de 1,5 miliarde de lei, aceasta fusese câştigată de spaniolii de la CAF, dar apoi a fost anchetată de DNA şi a fost anulată definitiv printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din martie 2017.

Până când va fi rezolvată problema legată de achiziţia de trenuri, pe tronsonul Eroilor - Drumul Taberei a fost luat în calcul transportul cu trenuri Bombardier, care se află în funcţiune pe Magistralele 1 şi 3.

Conform estimărilor reprezentanţilor Metrorex, construcţia Metroului de Drumul Taberei ar putea fi finalizată în octombrie, însă deschiderea circulaţiei depinde de lucrările de automatizare a traficului, contract blocat acum în instanţă.

Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO