Tudose spune că taxa de solidaritate nu va fi introdusă: Era prea mare deranjul

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, că taxa de solidaritate nu va fi introdusă, susţinând că ”era prea puţin pentru a face ceva şi prea mare deranjul”. Tudose a mai spus că deocamdată Guvernul nu are în vedere alte măsuri în ceea ce priveşte taxe şi impozite.
Economica.net - mar, 25 iul. 2017, 09:27
Tudose spune că taxa de solidaritate nu va fi introdusă: Era prea mare deranjul

Întrebat despre simulările făcute pentru o eventuală introducere a unei taxe de solidaritate, Mihai Tudose a spus că „era prea puţin pentru a face ceva şi prea mare deranjul”.

El a precizat că deocamdată Guvernul nu are în vedere alte măsuri în ceea ce priveşte taxe şi impozite, nu are în vedere „nicio măsură care să apese pe bugetul populaţiei”.

Premierul a mai spus că Guvernul încearcă să găsească soluţii pentru a angaja în Poliţie absolvenţii de anul acesta.

„Nu pot fi angajaţi 20.000 de oameni dintr-o dată. La rectificare vom vedea ce soluţii avem pentru a face angajări. Rectificarea bugetară va fi una pozitivă”, a mai spus Tudose.

Premierul Mihai Tudose declara pe 17 iulie că, cel mai probabil, Guvernul va introduce o taxă de solidaritate, destinată persoanelor care au câştiguri mari şi care trebuie să plătească în plus la stat pentru că acesta le-a oferit şansa să se îmbogăţească. El preciza că se fac simulări, nefiind stabilit un prag, şi a susţinut că taxa nu va fi aplicată dacă simulările nu arată că ea va fi sustenabilă.

„Încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. (…) Va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani”, spunea premierul Tudose.

Te-ar mai putea interesa și
Spania şi România au cele mai mari efective de ovine din Uniunea Europeană
Spania şi România au cele mai mari efective de ovine din Uniunea Europeană
Uniunea Europeană avea la finele anului trecut peste 60 de milioane de capete de ovine însă cele mai mari efective erau înregistrate în doar două ţări: Spania (15 milioane sau 25% din totalul......
Engie va plăti în euro pentru gazele ruseşti
Engie va plăti în euro pentru gazele ruseşti
Compania franceză de utilităţi Engie va plăti Gazprom în euro pentru gazele ruseşti, a anunţat marţi directorul general ...
Procesul de redeschidere a minelor de magneziu şi grafit ar putea începe în 2023 – ministrul Economiei
Procesul de redeschidere a minelor de magneziu şi grafit ar putea începe în 2023 – ministrul Economiei
Procesul de redeschidere a minelor de magneziu şi grafit ar putea începe în 2023, cu anumite condiţionări privind calitatea ...
O companie ungară intenționează să construiască fabrici de panouri fotovoltaice în România. Investiție de 320 de milioane de euro
O companie ungară intenționează să construiască fabrici de panouri fotovoltaice în România. Investiție de 320 de ...
Compania ungară Astrasun are un proiect de construcție a trei fabrici în sudul României, unde să se producă panouri ...