1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

News

Turcia: Campania pentru referendum s-a încheiat; Erdogan lansează un ultim atac la adresa liderului opoziţiei

Campania pentru referendumul constituţional de duminică din Turcia s-a încheiat sâmbătă la ora locală 18:00 (15:00 GMT), în conformitate cu legea electorală turcă, urmând ca secţiile de vot să se deschidă duminică la ora locală 07:00 (04:00 GMT), informează DPA. 

15 apr, 2017 | Agerpres

Aflat la Istanbul unde a participat la nu mai puţin de patru mitinguri de susţinere a reformei sale constituţionale, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a lansat un nou atac la adresa liderului celui mai mare partid de opoziţie din Turcia, acuzându-l pe Kemal Kilicdaroglu că a conspirat cu persoane pe care guvernul îi acuză de implicare în puciul eşuat din iulie 2016.

Erdogan a susţinut că există dovezi că Kilicdaroglu, liderul Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat), că s-a aflat în contact cu reprezentanţi ai armatei care au pus la cale lovitura de stat eşuată, fără să prezinte însă niciun fel de dovezi.

"El spune fix ceea ce-i şopteşte la ureche şarlatanul din Pennsylvania", a declarat Erdogan, referindu-se la predicatorul turc Fethullah Gulen, exilat în SUA, care locuieşte în statul Pennsylvania şi pe care guvernul de la Ankara îl acuză că s-ar fi aflat în spatele puciului eşuat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO