TVR 3, amendată de CNA cu 25.000 de lei

CNA a amendat TVR 3, cu 25.000 de lei, din cauză că a difuzat discursurile susţinute de Gheorghe Bunea Stancu, actualul preşedinte al CJ Brăila şi candidat pe aceeaşi funcţie, pe scena unui festival de la Brăila, pe 19 şi 20 mai, deşi legislaţia interzice prezenţa politicienilor în weekend la TV.
Economica.net - mar, 29 mai 2012, 11:13
TVR 3, amendată de CNA cu 25.000 de lei

Potrivit Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), TVR 3 a difuzat în zilele de 18, 19 şi 20 mai, în direct, Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu”, ediţia a VIII-a, Brăila 2012. Prezentatorul festivalului a fost Octavian Ursulescu.

Gheorghe Bunea Stancu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi candidat pe aceeaşi funcţie la alegerile din 10 iunie 2012, susţinut de USL, a fost prezent pe scena festivalului în zilele de 18 mai, când a declarat deschis evenimentul, şi în data de 20 mai, când a înmânat diplome de participare la festival unor candidaţi.

Totodată, pe 18 mai, în momentul în care Gheorghe Bunea Stancu a fost pe scenă şi a vorbit timp de 180 secunde, pe ecran în partea stângă jos, sub sigla festivalului a fost afişată menţiunea: „Emisiune electorală”. Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu”, ediţia a VIII-a, Brăila 2012, nu a fost declarat ca fiind „Emisiune electorală”, mai spune CNA.

Prezent la şedinţa CNA de marţi, Ion Stavre, coordonatorul emisiunilor electorale TVR, a spus că acest festival nu a fost „o activitate de campanie”. „Este un festival care se desfăşoară de opt ani”, a spus Stavre, precizând că festivalul este difuzat de TVR cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila.

Stavre a precizat că preşedintele CJ „nu a rezistat tentaţiei şi a urcat pe scenă”, deşi premiile ar fi trebuit înmânate de o altă persoană.

În schimb, Narcisa Iorga, membru al CNA, l-a întrebat pe Stavre: „Nu l-aţi văzut pe domnul Ursulescu cum l-a prezentat pe preşedintele CJ?”.

Ea a făcut referire la faptul că Octavian Ursulescu a declarat: „Şi pentru că vorbim de festival, de prieteni, trebuie spus că noi n-am fi fost aici şi nici festivalul nu s-ar fi născut, iar dânsul dacă n-ar fi existat ar fi trebuit inventat, cum se spune. Omul care stă lângă mine, seară de seară, are emoţii mai mari decît noi şi grijă ca totul să iasă absolut perfect, aşa încât să nu ne mirăm. Este preşedintele Comitetului de organizare al festivalului, coproducător al acestei manifestări împreună cu TV R3 şi, ştiţi prea bine, preşedinte încă în funcţie al Consiliului Judeţean Brăila, marele nostru prieten Gheorghe Bunea Stancu”.

Pe de altă parte, Lorand Turos, membru al CNA, a spus că i se pare agravant faptul că televiziunea publică încalcă legislaţia privind reflectarea campaniei electorale.

„Este vorba despre prezenţa unui candidat, în weekend, într-o emisiune aşa-zis electorală”, a spus Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA. El a propus aplicarea unei amenzi de 25.000 de lei postului TVR 3.

Propunerea lui a fost aprobată cu şapte voturi „pentru” (Gelu Trandafir, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea şi Valeriu Mircea Deacă) şi unul „împotrivă” (Mihai Mălaimare).

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...