1EUR = 4.7216 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Twitter anunţă noi funcţii pentru reducerea abuzului online pe reţeaua de socializare

Twitter a anunţat marţi introducerea unor noi funcţii pentru reducerea abuzurilor online pe reţeaua de socializare, rolul acestor filtre fiind acela de a elimina complet postările respective atât din cronologia mesajelor pe panoul utilizatorului cât şi din rezultatele unor eventuale căutări, scriu theverge.com şi engadget.com.

07 feb, 2017 | Agerpres

De asemenea Twitter a anunţat că vor fi luate noi măsuri pentru ca utilizatorii cărora le-a fost interzis accesul pe reţeaua de socializare să nu mai poată crea conturi noi. Aceste măsuri vin la doar o săptămână de când directorul executiv al Twitter, Jack Dorsey, a promis o abordare complet nouă în ce priveşte combaterea abuzurilor pe reţeaua de socializare.

Compania a oferit puţine informaţii despre modul cum vor funcţiona aceste noi măsuri pentru a evita ca persoanele răuvoitoare - cunoscute drept troli - să valorifice aceste informaţii pentru păcălirea sistemului informatic al reţelei.

În schimb, Twitter a oferit mai multe detalii despre funcţia ''căutare sigură'', care va fi personalizată pentru fiecare utilizator. Prin setările sale prestabilite, această funcţie va ascunde grafica şi imaginile explicite sau videoclipurile care fac trimitere la chestiuni sexuale în rezultatele căutării. De asemenea, vor fi ascunse toate acele mesaje tweet ale conturilor de Twitter pe care un utilizator le-a blocat.

Aceste funcţii introduse nu aduc modificări semnificative în totalitate, încă completează o funcţie introdusă în luna noiembrie care permite utilizatorilor să blocheze anumite cuvinte cheie din menţionări la adresa lor.

Twitter va continua să îşi rafineze politicile împotriva abuzului online, compania introducând numeroase modificări minore instrumentelor şi politicilor sale de funcţionare şi aşteptând feedback din partea utilizatorilor în acest sens.

Modificările vor fi implementate în următoarele săptămâni pe aplicaţiile dedicate ale Twitter şi pe versiunea de internet a platformei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO