Twitter își întreabă utilizatorii care ar trebui să fie regulile pe care să le impună șefilor de stat care folosesc platforma

19 03. 2021

Twitter a mai precizat că va consulta de asemenea experţi în drepturile omului, organizaţii ale societăţii civile şi universitari pentru a îmbunătăţi regulile în acest domeniu.

Anunţurile survin după suspendarea de către Twitter, alături de alte mari platforme, a contului fostului preşedinte american Donald Trump, acuzat că a incitat la invadarea Capitolului din Washington în ianuarie de către susţinătorii săi.

Măsura a fost criticată de susţinătorii lui Trump, în timp ce opozanţii săi au spus că Twitter ar fi trebuit să acţioneze mai devreme.

„Modul în care responsabilii politici şi guvernamentali folosesc serviciul nostru evoluează constant. Vrem ca măsurile noastre să rămâne pertinente în privinţa naturii în mişcare a discursului politic pe Twitter şi ca ele să protejeze echilibrul conversaţiei publice”, explică echipa Twitter responsabilă cu securitatea, într-un articol pe blog.

Citiți și: Twitter i-a suspendat definitv contul lui Donald Trump (economica.net)

„Este motivul pentru care ne analizăm strategia în privinţa liderilor mondiali şi ne dorim să contribuiţi şi voi”, a adăugat platforma.

Sondajul va fi realizat în 14 limbi, între care franceza, engleza, spaniola, araba, chineza şi rusa, până la 12 aprilie.

„La modul general, vrem să ştim dacă publicul consideră că liderii mondiali ar trebui sau nu să se supună aceloraşi reguli ca restul pe Twitter. Şi, dacă un lider încalcă o regulă, ce tip de sancţiuni sunt potrivite”, se arată pe blogul platformei.

Citiți și: Twitter îi va preda în 20 ianuarie 2021 controlul asupra contului prezidențial @POTUS lui Joe Biden (economica.net)