UBC 0, cea mai înaltă clădire din România, de 155 de metri, a ajuns cu structura la etajul 8

Lucrările de construcție pentru United Business Center 0 (UBC 0), cea mai înaltă clădire de birouri din România, integrată în ansamblul mixt Iulius Town Timișoara, o investiție de peste 115 milioane de euro, au ajuns la etajul 8 la nivel de structură, după ce mai bine de șase luni au fost necesare pentru lucrările complexe aferente consolidării, infrastructurii și fundației.
Economica.net - joi, 25 iun. 2020, 12:48
UBC 0, cea mai înaltă clădire din România, de 155 de metri, a ajuns cu structura la etajul 8

Proiectul reprezintă unul dintre cele mai solicitante șantiere active din regiunea de vest a țării, un generator pentru piața muncii și al oportunităților pentru businessurile din domeniu, mai ales în această perioadă. Până în prezent, aproximativ 30 de firme din arii de activitate conexe construcțiilor au fost implicate în lucrările de edificare, iar numărul lor se va dubla până la finalizarea proiectului. De asemenea, se estimează că peste 1.000 de persoane vor lucra la înălțarea UBC 0.

Termenul de finalizare al clădirii record va fi finalul anului 2021.

„Într-o perioadă de incertitudine și cu provocări pentru toate domeniile de activitate, UBC o și-a continuat etapele de dezvoltare, în același ritm. Este rezultatul faptului că portofoliul IULIUS nu se axează pe investiții speculative, ci pe parteneriate concrete și în consens cu cerințele pieței. Pe lângă unicitatea conceptului, UBC o reprezintă și un pilon de susținere a diferite specialități în perioada de dezvoltare, acea provocare ce pune piața în mișcare și care generează performanță locală”, a spus Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.

UBC 0, în cifre

Clădirea are 27 de etaje, 155 metri înălțime și 77.000 mp suprafață construită și va consuma cantități imense de materiale de construcție. Peste 280 de piloți forați au fost necesari pentru susținerea unei astfel de construcții, iar 43.500 de metri cubi de beton și peste 1.700 de tone de armătură se vor folosi pentru ridicarea clădirii.

Comparativ, o astfel de cantitate de materiale poate fi echivalentul necesarului pentru construcția unei arene sportive de mari dimensiuni.

Pentru a asigura un aport de lumină naturală, imobilul va fi acoperit cu fațadă integral din sticlă. În total, peste 26.000 mp de sticlă cu grad ridicat de eficiență termică vor asigura confort și economie de energie, dar și o panoramă unică asupra Timișoarei, din orice unghi al clădirii.

Dincolo de funcțiunea sa principală, care va consolida centrul de business cu peste 52.000 mp de spații office premium, UBC 0 introduce la demisol și parter vor fi integrate magazine, restaurante și cafenele tematice, care să faciliteze accesul imediat la servicii necesare zilnic. Etajul 1 va fi dedicat unui centru de conferințe cu şapte săli, iar alte două etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical, cu multiple specialităţi.

UBC 0 va dispune de vestiare și dușuri pentru cei care vin la birou cu mijloace alternative de transport. Totodată, angajații vor avea în imediata apropiere peste 450 de magazine, numeroase servicii, inclusiv cele ale instituțiilor publice, grădiniță și școală primară, centru de fitness, un concept de cinema VIP, cu cină și film all inclusive, un food court generos, restaurante și cafenelele cu meniuri „business lunch”, peste 4.000 de spații de parcare și 800 de spații pentru biciclete etc. La acestea se adaugă și un program de fidelizare, care le oferă discounturi de până la 30% la numeroase magazine și locații din Iulius Town. 

Iulius Town Timișoara, dezvoltat de companiile IULIUS și Atterbury Europe, este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro. Pe segmentul office, cea mai mare dezvoltare mixtă are, în prezent, trei clădiri business în operare (50.000 mp) și una în dezvoltare, UBC 0. Proiectul include cea mai mare suprafaţă de retail din afara Capitalei, de 120.000 mp, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, trei săli de evenimente, restaurante şi cafenele tematice, parc, carusel pentru copii şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta. Facebook își va schimba numele pentru a reflecta ambițiile sale ...
Criză energetică în Republica Moldova: Preşedintele Maia Sandu lansează un apel la solidaritate naţională
Criză energetică în Republica Moldova: Preşedintele Maia Sandu lansează un apel la solidaritate naţională
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat joi seara un apel la solidaritate naţională, în finalul unei şedinţe ...
SUA: Joe Biden anunţă un acord asupra cadrului unui ”plan istoric” pentru economia americană
SUA: Joe Biden anunţă un acord asupra cadrului unui ”plan istoric” pentru economia americană
Joe Biden a anunţat joi că a prezentat în Congres un "plan istoric" care prevede cheltuieli de miliarde de dolari pentru ...