Ucraina: Lupta anticorupţie ar putea fi încredinţată unui american – presă

Americanul de origine ucraineană Bodgan Vitvitski, fost procuror federal şi ex-asistent al procurorului general al SUA, ar putea prelua conducerea Biroului naţional de combatere a corupţiei în Ucraina, a anunţat vineri publicaţia ucraineană online Liga, citând trei surse independente.
Economica.net - sâm, 27 dec. 2014, 15:04
Ucraina: Lupta anticorupţie ar putea fi încredinţată unui american - presă

‘El (Vitvitski) nu a luat încă o decizie definitivă, deoarece nu a primit garanţii de independenţă a postului său’, a indicat un apropiat al acestuia.

Trei surse au declarat pentru Liga că oficiali ai administraţiei prezidenţiale de la Kiev negociază în prezent cu Vitvitski numirea sa în această funcţie, scrie Agerpres.

Între altele, postul de director al Biroului naţional de combatere a corupţiei în Ucraina este râvnit şi de fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili.

Alţi doi georgieni, David Sakvarelidze şi Guizo Uglava, ambii foşti procurori generali georgieni însărcinaţi cu lupta împotriva corupţiei, sunt de asemenea candidaţi la acest post.

O comisie mixtă numită de parlament şi preşedinte va trebui să propună preşedintelui aceste trei candidaturi. Şeful statului va propune apoi una dintre ele parlamentului pentru a decide.Anterior, el a fost anunţat că Biroul naţional de combatere a corupţiei ar trebui să se deschidă la 24 ianuarie 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...