Udrea: Nu voi contesta controlul judiciar impus de DNA

Deputatul Elena Udrea a anunţat luni că nu va contesta controlul judiciar impus de DNA în dosarul Gala Bute, în care este cercetată pentru abuz în serviciu şi alte fapte, şi a precizat că se simte 'mai în siguranţă' fiind supravegheată de Poliţie.
Economica.net - lun, 02 feb. 2015, 13:21
Udrea: Nu voi contesta controlul judiciar impus de DNA

‘Am cerut avocaţilor care au făcut contestaţie la măsura care s-a dispus împotriva mea joi, am cerut să retragă contestaţia. Cred că doamna procuror Moraru este o persoană de bună credinţă şi înţeleg că lucrează sub presiune, inclusiv a presei. Ca urmare, nu voi contesta măsura luată împotriva mea, de a începe urmărirea penală şi de a mă obliga să nu părăsesc Bucureştiul timp de două luni. Al doilea motiv este că mă simt mai în siguranţă supravegheată de poliţie. În acest moment prefer să fiu supravegheată de poliţie, prefer să ştiu că marţea şi vinerea trebuie să merg la secţia 2 din Capitală şi mă gândesc: dacă într-o marţi sau într-o vineri nu mă duc, cineva mă caută’, a afirmat Elena Udrea într-o conferinţă de presă susţinută la Camera Deputaţilor.

Elena Udrea susţine că apariţia dosarului Gala Bute este legată de dezvăluirile sale despre şeful interimar al SRI, general-locotenent Florian Coldea.

‘Nu se poate să faci percheziţii la patru ani şi ceva de la momentul acţiunii. Ce speri să mai găseşti făcând percheziţii astăzi? Consider că este o încercare de intimidare şi mă aştept la orice, este o încercare de decredibilizare a mea cu un dosar în care sunt pomenită de patru ani de zile şi în care abia acum mi se stabileşte calitatea de inculpat, abia acum se cere acuzarea împotriva mea. Este o încercare de decredibilizare care sunt convinsă se va face după tipicul care l-am mai văzut, şi anume îngroparea în acuzaţii, în cauze penale, lucru care a început de joia trecută’, a declarat deputatul.

Ea a adăugat că nu are încredere în cercetarea lucrurilor pe care le-a reclamat despre Florian Coldea sau în comisia parlamentară în care acesta urmează să fie audiat.

‘Nu am încredere că vor face această audiere în spiritul legii şi că vor avea curaj să cerceteze lucrurile pe care eu le-am spus. De fapt nu am încredere în nimeni în acest moment. Am văzut cum toţi marii bărbaţi politic ai acestei ţări, şi nu numai politic, s-au ascuns pe sub mese’, a mai afirmat ea.

Udrea a susţinut că a făcut acum aceste dezvăluiri pentru că ‘drumul pe care a pornit generalul Coldea, planul pe care îl pune în practică în fiecare moment este gata de a se desăvârşi – controlul total asupra acestei ţări’.

‘Nu acuz cu nimic SRI, este un serviciu de informaţii pe care în continuare îl apreciez, despre care în continuare am numai cuvinte de laudă. Însă un om nu înseamnă o instituţie, domnul Coldea este doar un om, nu este SRI-ul’, a adăugat aceasta.

Despre organizarea Galei Bute, pentru care este cercetată de DNA, a spus că nu era legal să fie organizată de Ministerul Dezvoltării, pe care îl conducea la acea vreme.

‘Dacă noi eram organizatori, nu eram în situaţia de astăzi, lucrurile cu siguranţă era clare până la capăt. Am contractat publicitate în condiţiile legii şi dovada este că nu am achitat întreaga valoare a contractului, pentru că organizatorul nu s-a achitat de obligaţiile pe care şi le-a asumat de a expune brandul turistic în anumite condiţii pentru a fi văzut. Deci, deşi am avut un contract pe o anumită sumă, ministerul a plătit mai puţin organizatorului, şi anume firmele domnului Obreja, pentru că nu şi-a achitat obligaţiile’, a explicat Elena Udrea.

DNA a cerut Camerei Deputaţilor aviz pentru începerea urmăririi penale faţă de Elena Udrea, deputat şi fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Ea este acuzată în dosarul Gala Bute de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Comisia juridică va începe miercuri dezbaterile pe cererea DNA privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...