1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

UPDATE UE a ajuns cu sancţiunile la marile companii ruseşti de armament şi petroliere

Noile sancţiuni decise de Uniunea Europeană (UE) restricţionează drastic accesul la finanţare pe pieţele europene a trei mari companii petroliere: Rosneft, Transneft şi Gazprom Neft. În aceeaşi situaţie au fost puşi producători de echipament militar, inclusiv Kalashnikov, potrivit Reuters.

12 sep, 2014 | ECONOMICA.net
(update 12 sep, 2014 17:45) Statele Unite au extins sancţiunile împotriva Rusiei către bănci, apărare şi energie
Guvernul Statelor Unite a extins vineri sancţiunile împotriva Rusiei către cea mai mare bancă rusă, Sberbank, către mai multe companii energetice, inclusiv Gazprom Neft, Transneft, Lukoil și Surgutneftegas, și către contractori de apărare și companii din sectorul IT, scrie Bloomberg.

Departamentul Trezoreriei de la Washington a luat măsuri pentru a interzice orice fel de tranzacție sau contract de finanțare cu Gazprom Neft sau Transneft care depășește ca maturitate 90 de zile. În cazul băncilor, noile sancţiuni americane restrâng contractele de finanţare cu scadența la mai mult de 30 de zile, față de 90 de zile anterior.

Marile companii petroliere Rosneft, Transneft şi Gazprom Neft, ca şi producătorul de tancuri Uralvagonzavod, cel de elicoptere OPK Oboronprom, şi cel care fabrică avioanele de luptă MiG şi Suhoi (United Aircraft Corporation) nu se vor mai putea finanţa de pe pieţele europene, ca urmare a noilor sancţiuni impuse de Uniunea Europeană (UE), potrivit Reuters.

Altor nouă întreprinderi care au atât producţie civilă cât şi militară li s-a interzis să mai aibă activităţi comerciale în Uniunea Europeană. Printre aceştia şi Kalashnikov, producătorul celebrei puşti de asatl AK 47.


Li s-au blocat atât activele deţinute în UE cât şi posibilitatea de a călători în UE unui apropiat al lui Vladimir Putin, Serghei Şemezov, vicepreşedintelui Consiliului Federaţiei ruse, Iuri Vorobiov, unor vicepreşedinţi ai Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus),

În aceeaşi situaţie se află şi Generalul rus Aleksei Naumets, suspectat că are legătură cu prezenţa militarilor ruşi în Ucraina, precum şi mai mulţi lideri separatişti ucraineni, printre care Aleksandr Zaharcenko, "premierul" Republicii Doneţk, şi Ghennadi Tsipkalov, "premierul Republicii Lugansk".

Decizia privind sancţiunile a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

În replică, ministrul rus de externe Serghei Lavbrov a considerat că UE „ a ales calea de a rupe procesul de pace” şi că Moscova  va răspunde într-o manieră „calmă, potrivită şi, mai ales, din nevoia de a ne proteja interesele”, potrivit Interfax, citată de Reuters.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO