Ultima modă în companii: yoga la birou

Din ce în ce mai multe companii românești trec orele de yoga la birou în lista de beneficii oferite angajaților la semnarea contractului. Studiile arată că pachetele de servicii de relaxare în timpul orelor de program sunt pe lista de cerințe ale potențialilor angajați. Mai mult, studiul realizat de platforma Undelucrăm.ro, la începutul lui 2019, arată că 40% dintre cei care lucrează deja în companii și-ar dori de la angajator o zonă de relaxare.
Economica.net - joi, 23 mai 2019, 11:26
Ultima modă în companii: yoga la birou

”Până nu demult, abonamentele corporate la sala de sport erau destul de frecvente, însă, de foarte multe ori, angajații nu se duc la antrenamente, motivând că nu au timp sau că nu le este comod. Cursurile de Nirvana Yoga la birou sunt soluția pentru aceste probleme și, în plus, oferă și angajatorului posibilitatea de a profita de efectul benefic pe care yoga îl are la nivel individual. Acesta se traduce prin costuri medicale reduse, productivitate crescută, scăderea ratei de abandon al locului de muncă și a absenteismului și, bineînțeles, creșterea avantajului la angajare”, spune Veronica Mathews, profesor Nirvana Yoga și coach de nutriție.

Pe o piață a muncii în care cererea e semnificativ mai mare decât oferta, angajatorii caută constant să atragă și să fidelizeze oamenii. Dacă, în mod tradițional, cele mai des întâlnite beneficii acordate de companii erau tichetele de masă, prima de vacanță și de sărbători sau abonamentele de servicii medicale, acestea pierd teren în fața serviciilor nișate de relaxare.

”Practicile Nirvana Yoga funcționează deoarece au trei beneficii importante: relaxarea mentală, creșterea nivelului de energie, precum și o componentă de learning despre funcționarea corpului și a minții”, a precizat Veronica Mathews, profesor Nirvana Yoga și coach de nutriție.

Cercetările realizate în ultimii 10 ani de instituții prestigioase precum Harvard Health au demonstrat prin studii clinice că practicarea săptămânală a unei ședințe de yoga timp de 2 luni are un impact semnificativ în reducerea stresului la munca, ameliorarea și chiar vindecarea durerilor de spate, creșterea clarității mentale și a creativității, îmbunătățind capacitatea de asimilare a informațiilor noi. Acest lucru a demontat mitul conform căruia dezvoltarea creierului se oprește la vârsta de 20 de ani, iar, din acel moment, începe deprecierea.

Toate aceste beneficii la nivel individual au rezultat direct asupra dinamicii echipelor, asupra metodei de management și asupra productivității companiilor, ajutându-le să își atingă rapid obiectivele.

Un alt avantaj al practicii de Nirvana Yoga la birou este că în funcție de dificultățile organizaționale cu care se confruntă, companiile pot opta pentru programe personalizate: costurile mari ocazionate de concedii medicale și absenteism pot fi reduse prin practica de terapie Nirvana Yoga (terapie pentru spate, terapie pentru afecțiuni cardio-vasculare, terapie pentru stres cronic ), coeziunea slabă a echipei poate fi atenuată cu ajutorul terapiei prin râs, iar productivitatea echipei poate fi sporită prin practica de mindfulness prin respirație.

La nivel internațional, numeroase companii de renume au inclus de câțiva ani în oferta de angajare astfel de beneficii, Google, Microsoft, Nike sau Unilever fiind doar câteva dintre acestea.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...