Un cuplu de indieni a vrut să facă nuntă cu 400 de invitaţi la Palatul Parlamentului. Au fost refuzaţi şi au ales alt palat, din Turcia

Un cuplu de indieni a vrut anul trecut o nuntă cu alai de 400 de persoane. Palatul Parlamentului a părut o locaţie perfectă, însă aici nu se mai organizează nunţi de ani buni. În schimb, sălile sunt închiriate pentru revelioane, conferinţe, baluri sau târguri. Indienii au ales în schimb un palat al unui sultan din Turcia.  
Andrada Ghira - joi, 09 mart. 2017, 22:02
Un cuplu de indieni a vrut să facă nuntă cu 400 de invitaţi la Palatul Parlamentului. Au fost refuzaţi şi au ales alt palat, din Turcia

Palatul Parlamentului este închis de la începutul lunii pentru vizitatorii străini şi români, şi asta pentru că a rămas fără ghizi. Camera Deputaţilor va angaja noi ghizi, iar de săptămâna viitoare va fi redeschis pentru public. 

A doua cea mai mare clădire administrativă din lume după Pentagon, Palatul Parlamentului este unul dintre cele mai importante puncte turistice din România. Atractiv a fost şi pentru un cuplu de indieni stabilit la Dubai, care a vrut să-şi organizeze nunta în clădirea construită în timpul lui Nicoale Ceauşescu. 

„Directorul unei agenţii de turism din India ne-a spus că are un client care caută ceva cu totul şi cu totul deosebit, vor ceva de care nu s-a mai auzit. Aveau 400 de invitaţi, nunta la indieni durează trei zile şi trei nopţi, iar după aceea vroiau şi un tur cu toţi invitaţii de încă trei zile. Eu le-am propus Palatul Parlamentului pentru că era singura locaţie care îndeplinea toate criteriile, fiind şi hotelul Marriott”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Cecilia Enache, reprezentantul agenţiei Viadora Travel. 

Aceasta spune că ştia de la prieteni care se ocupă cu organizarea de nunţi că este posibil ca cei doi indieni să-şi facă nunta acolo. Angajaţii Palatului Parlamentului i-au spus însă că „nu se mai fac nunţi”.

„Din păcate, pierdem oportunităţi multe. Am avut trei, patru cereri”, mai spune Cecilia Enache. Aşa că indienii au ales un palat din Turcia care a aparţinut în trecut unui sultan. 

Deşi nu ştie cât ar fi vrut indienii să plătească pentru toată nunta, Enache mai spune că doar o noapte de cazare la un hotel de cinci stele, prin intermediul agenţiei, nu la tariful de la recepţie, ar fi costat 120 de euro/camera. Un mic calcul arată că 400 de persoane cazate în 200 de camere timp de trei zile ar fi costat 72.000 de euro. La care se adaugă costurile pentru avioanele charter, dar şi restul vacanţei în România. 

Viadora Travel este o agenţie de turism care se specializează pe aducerea de turişti străini în România. 

„Pentru o perioadă ne-am propus să studiem anumite pieţe care nu sunt exploatate de către agenţiile de turism, care în genereal se orientează spre piaţa din Europa de Vest şi America”, mai spune Cecilia Enache. 

Reprezentanţii agenţiei au participat la mai multe târguri de turism din India, la Mumbai şi Delhi, unde a cunoscut mai mulţi turoperatori interesaţi să pună România pe harta indienilor. „Indienii călătoresc foarte mult. Piaţa de turism din India, pe partea de outgoing, va ajunge în 2020 la 50 de milioane de călători, din care visăm şi noi o felie”, mai spune reprezentantul Viadora Travel. 

Agenţia le oferă turiştilor nu doar pachete turistice pentru România, ci şi în combinaţii cu ţările vecine, precum Ungaria, Bulgaria, Grecia şi chiar Serbia. 

Te-ar mai putea interesa și
Primul dezvoltator imobiliar care anunță că pleacă din România din cauza problemelor urbanistice din București
Primul dezvoltator imobiliar care anunță că pleacă din România din cauza problemelor urbanistice din București
Dezvoltatorul spaniol Gran Via, prezent pe piața din România de 15 ani, a decis să nu mai investească în imobiliare pe plan local pe fondul blocării investițiilor prin anularea PUZ-urilor. În......
Germania avertizează că o posibilă plafonare a preţului petrolului rusesc nu este iminentă
Germania avertizează că o posibilă plafonare a preţului petrolului rusesc nu este iminentă
Germania şi alte state membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat o serie de îngrijorări cu privire la o plafonare a ...
Franţa spune că UE va adopta un impozit minim pe companii cu sau fără Ungaria
Franţa spune că UE va adopta un impozit minim pe companii cu sau fără Ungaria
Statele membre UE lucrează la modalităţi alternative pentru a implementa un impozit minim de 15% pentru multinaţionale, ...
Noua OUG care reglementează tranzacțiile cu terenuri arabile situate în extravilanul localităților a fost aprobată de Guvern
Noua OUG care reglementează tranzacțiile cu terenuri arabile situate în extravilanul localităților a fost aprobată ...
În Ședința Guvernului din 30 iunie 2022 a fost aprobată o Ordonanță de Urgență ce modifică şi completează Legea ...