Un dezvoltator din Marea Britanie vrea să finalizeze blocurile abandonate de Gigi Becali în Pipera

Un dezvoltator din Marea Britanie a cumpărat terenul și clădirile abandonate de Becali în Pipera. În 2010, Arcom, compania de construcții deținută de omul de afaceri Gigi Becali, anunța investiții de 50 de milioane de euro în noi apartamente. Astăzi, lucrările sunt continuate de investitori străini. 
Andrada Ghira - lun, 22 feb. 2021, 19:20
Un dezvoltator din Marea Britanie vrea să finalizeze blocurile abandonate de Gigi Becali în Pipera

Dezvoltatorul britanic Comfort Homes continuă o investiție începută cu ani în urmă de Arcom, firma de construcții deținută de omul de afaceri Gigi Becali, aflată de zece ani în insolvență. Lucrările de construcție au fost începute la trei blocuri, însă dezvoltarea a fost oprită și abandonată. La începutul lui 2017, George Becali declara pentru revista Capital că proiectul a fost vândut unor austrieci pentru suma de 14,2 milioane de euro. 

Noul proiect, numit Ivory Residence, va avea la finalizare 1.200 de apartmente în șase blocuri. În primă fază se derulează lucrările la primele trei blocuri, care ar urma să fie finalizate în acest an. Alte trei blocuri ar urma să fie terminate anul viitor, iar cea de-a doua fază a proiectului presupune demararea construcției unui complex limitrof de încă şase blocuri. Preţurile pornesc de la 52.000 de euro plus TVA pentru o garsonieră, iar un apartament cu trei camere are un preţ de 121.000 de euro cu TVA. 

Comfort Homes se prezintă un dezvoltator cu 20 de ani de experiență, care a dezvoltat proiecte în Londra, Birmingham și Somerset şi este deţinută de Ghai Sant Ram, cetăţean britanic de origine indiană. 

Reprezentantii companiei nu au răspuns întrebărilor ECONOMICA.NET până la publicarea articolului. Le vom publica de îndată ce le vom primi. 

Peste 3.000 de locuinţe între proiecte vecine

Zona este atractivă pentru dezvoltări rezidențiale, care vin în completarea proiectelor de birouri.vChiar lângă Ivory Residence, pe un teren de 5,7 hectare, israelienii de la Hagag Development Europe construiesc proiectul H Pipera Lake, care va avea la finalizare 1.350 de apartamente în 17 blocuri. În primă etapă sunt dezvoltate cinci blocuri cu 435 de apartamente, iar primele trei imobile construite înregistra la sfârșiul anului treut un grad de ocupare de 80%, în timp ce pentru blocurile 4 și 5, gradul de ocupare este de 30%. 

Tot pe un teren cumpărat de la Gigi Becali, de 8 ha, se construiește proiectul rezindețial Avalon al africanilor de la Prime Kapital. În prezent aici se construiește o treime din totalul celor 746 de locuințe, împreună cu infrastructura principală, cum ar fi zona de club, sau o porțiune semnificativă a parcului central care se întinde 2,2 hectare și principalele drumuri interne.

CITEȘTE ȘI Prime Kapital va finaliza în 2022 apartamentele din Marmura Residence și a vândut 73% dintre cele 277 de unități scoase pe piață

 

Te-ar mai putea interesa și
Încălzirea Bucureștiului este “într-o situație critică” – Claudiu Crețu, Termoenergetica
Încălzirea Bucureștiului este “într-o situație critică” – Claudiu Crețu, Termoenergetica
Directorul companiei Termoenergetica, Claudiu Crețu, spune că sistemul de termoficare din București este într-o situație critică și că Primăria Capitalei încă are probleme cu banii....
Apel al SUA şi UE pentru aderarea la proiectul de acord privind reducerea emisiilor de metan
Apel al SUA şi UE pentru aderarea la proiectul de acord privind reducerea emisiilor de metan
Uniunea Europeană şi Statele Unite au lansat un apel sâmbătă altor state să adere la proiectul lor de acord privind ...
Sorin Ion, Ministerul Educaţiei: Peste 1.000 de copii – confirmaţi pozitiv în prima săptămână de şcoală
Sorin Ion, Ministerul Educaţiei: Peste 1.000 de copii – confirmaţi pozitiv în prima săptămână de şcoală
Peste 1.000 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în prima săptămână de şcoală, a declarat, sâmbătă, ...
Arafat îndeamnă clienţii să anunţe autorităţile, dacă oamenii nu sunt verificaţi în restaurante, la petreceri: Nu e pâră, e normal
Arafat îndeamnă clienţii să anunţe autorităţile, dacă oamenii nu sunt verificaţi în restaurante, la petreceri: ...
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat că un participant la o petrecere dintr-un restaurant poate anunţa autorităţile, ...