Un englez în vârstă de 99 de ani, veteran de război, a colectat 18 milioane de lire sterline pentru campania împotriva Covid-19. Și va continua

Britanicul Tom Moore (foto, captură youtube), un veteran de război în vârstă de 99 de ani care a reuşit să colecteze 18 milioane de lire în beneficiul Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), "va continua să meargă" în grădina sa atât timp cât oamenii vor dona bani în cadrul campaniei sale de strângere de fonduri, a anunţat fiica lui, citată vineri de Press Association, informează Agerpres.
Economica.net - vin, 17 apr. 2020, 13:02
Un englez în vârstă de 99 de ani, veteran de război, a colectat 18 milioane de lire sterline pentru campania împotriva Covid-19. Și va continua

Bărbatul, numit căpitan în Al Doilea Război Mondial, care în prezent foloseşte un cadru pentru a se deplasa după ce şi-a fracturat şoldul, şi-a stabilit iniţial ca ţintă colectarea sumei de 1.000 de lire pentru NHS prin parcurgerea de 100 de ori a celor 25 de metri din jurul grădinii înainte de aniversarea centenarului, la 30 aprilie.

El a încheiat ultima tură joi, însă pentru că donaţiile au continuat a anunţat că nu se va opri.

Căpitanul Moore a fost lăudat de prinţul William, duce de Cambridge, şi de o listă lungă listă de celebrităţi, iar premierul Boris Johnson analizează modalităţi prin care să îi fie recunoscute „eforturile eroice”, notează Press Association.

Până vineri dimineaţă, Moore a strâns 18,1 milioane de lire de la peste 890.000 de susţinători ai săi care au făcut donaţii.

„Este într-adevăr enorm, nu-i aşa? Suma aceea de bani este foarte dificil de imaginat, dar e aşa de binevenită”, a declarat Moore într-un interviu acordat vineri la BBC Radio 2.

Fiica sa, Hannah Ingram-Moore, a precizat: „Tom a spus clar că, atât timp cât oamenii cred că el merită să investească, va continua să meargă, deoarece aceasta este pentru o cauză fenomenală”.

„Atât timp cât oamenii vor dona, îl vom sprijini pe tatăl meu să o facă şi va continua să meargă”, a adăugat fiica veteranului.

Prinţul William, duce de Cambridge l-a lăudat pe Tom Moore într-un mesaj video înregistrat şi a numit reuşita sa „incredibilă” şi „uimitoare”.

„Ceea ce îmi place de asemenea este faptul că e un veteran de război de 99 de ani, care e pe aici de multă vreme şi ştie totul şi este minunat că toată lumea a fost inspirată de povestea şi de determinarea lui. Cred că este o maşină de colectare de fonduri unică. Dumnezeu ştie care va fi totalul final, dar bravo lui, sper să continue”, a spus prinţul William.

În replică, Moore, care a urmărit înregistrarea transmisă de emisiunea BBC Breakfast, a spus: „Cred că este absolut uimitor. Că super prinţul meu spune aşa ceva”.

El a transmis la BBC Radio 2 mulţumiri persoanelor care au făcut donaţii „pentru că motivul pentru care contribuim este atât de important şi atât de necesar”.

Căpitanul Tom Moore trăieşte împreună cu familia în Bedfordshire. Originar din Keighley, West Yorkshire, Moore a luptat în Al Doilea Război Mondial unde a fost avansat la gradul de căpitan şi a servit în India şi Burma.

El a spus că a fost inspirat de grija cu care a fost tratat de personalul NHS când şi-a fracturat şoldul şi când a fost tratat pentru cancer.

Te-ar mai putea interesa și
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește la 150 de milioane de euro odată cu listarea pe piața principală a BVB, în 2026
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la nivelul lui 2023 la o valoare de piață de 81,64 milioane euro, față de valoarea de 78,10 milioane euro raportată în urmă cu un an.......
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului ...
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...