Un investitor discret, care a construit peste 500 de apartamente în Bucureşti, mai ridică 300 pe Splaiul Independenţei

Investitorul român Petre Niculae construieşte un nou proiect rezidenţial în Bucureşti, pe terenul unde lituanienii de la Europa Group aveau planuri pentru turnuri de 24 de etaje.
Andrada Ghira - Dum, 08 mart. 2015, 22:25
Un investitor discret, care a construit peste 500 de apartamente în Bucureşti, mai ridică 300 pe Splaiul Independenţei

Europa Group Towers, firmă prin care lituanienii de la EGI intenţionau să ridice un proiect rezidenţial cu peste 300 de apartamente în apropiere de Lacul Morii din Bucureşti, a intrat în faliment, iar terenul a fost vândut în primăvara anului trecut. 

Cumpărătorul, firma Imob Construct Center, a plătit 1,35 milioane de euro plus TVA pentru terenul de 6.200 mp. Lichidatorul Europa Group Towers a spus pentru ECONOMICA.NET că înainte de parafarea tranzacţiei în aprilie-mai 2014, s-a încercat vânzarea terenului timp de un an, prin mai multe licitaţii. 

Firma Imob Construct Center, care a cumpărat terenul, este deţinută în proporţie de 80% de Petre Niculae, iar restul de Marinela Niculae, arată datele de la Registrul Comerţului. 

Pe terenul de pe Splaiul Independenţei, aflat chiar lângă ştrandul Ciurel, se construiesc trei tronsoane cu sute de apartamente. Lucrările de construcţie au început în luna octombrie şi au avansat până la etajul şapte. Muncitorii de pe şantierul privat muncesc mai abitir decât cei de la şantierul de peste râul Dâmboviţa, cel al şoselei care va lega Splaiul Independenţei de Autostrada Bucureşti-Piteşti, şi care ar trebui finalizat în iunie 2016. 

„Lucrările au început pe 15 octombrie şi construim 330 de apartamente, cu 300 de locuri de parcare în subsol. Fiecare dintre locuinţe va avea centrală termică proprie şi se vor preda la cheie. Sunt trei tronsoane de blocuri, cu zece etaje. La preţurile apartamentelor încă se lucrează”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Florin Vîrje, şeful de şantier al constructorului Pedro Company Constructexim, deţintă tot de Petre Niculae. 

Lucrările de construcţie urmează să fie finalizate în luna octombrie a acestui an. 

Ce a mai construit Petre Niculae

Petre Niculae a mai construit circa 560 de apartamente în mai multe blocuri din diferite zone din Bucureşti.

Cel mai recent este proiectul 19th Residence, construit în imediata apropiere a Pasajului Basarab, pe strada Orhideelor nr. 19. Ansamblul este finalizat iar primii locatari şi-au luat deja în primire locuinţa. Reprezentantul de vânzări al proiectului spune că mai sunt disponibile spre vânzare doar două apartamente şi că în curând se vor semna 35 de antcontracte. 

Alte proiecte construite sunt Fabricii (132 apartamente), Castrodava, (38 apartamente), Mărgelelor (70 apartamente) Bloc Dreptăţii (28 apartamente), Bloc Lunca Cernei (42 apartamente) şi Bloc Lujerului (48 apartamente). 

Pedro Company Constructexim, activă din 1993, a avut în 2013 o cifră de afaceri de 2,3 milioane de euro, un profit net de peste 30.000 de euro şi avea 149 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Lituanienii de la EGI sunt în faliment 

Lituanienii de la EGI au încercat să vândă terenul de pe Splaiul Independenţei încă din 2010 la un preţ de 4 milioane de euro, dar niciun investitor nu s-a arătat interesat. În 2013, firma prin care a fost cumpărat terenul, Europa Group Tower, şi-a cerut insolvenţa. În faliment se află şi societatea Europa Group Hanner.  

CITEŞTE ŞI Lituanienii de la EGI încearcă de doi ani vânzarea unui teren din zona Lacul Morii

Pe piaţa locală, EGI a construit în Bucureşti proiectele Dona Block (proiect rezidenţial cu 15 apartamente), City Center Residence (proiect rezidenţial cu 104 apartamente şi spaţii comerciale şi de birouri), Brilliant Condominium (proiect rezidenţial cu 51 de apartamente), Carol Park Complex (proiect rezidenţial) şi hotelul Europa Royale de pe Strada Franceză.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii mai cei 12,5 miliarde de lei alocaţi de Guvern să poată fi accesaţi de......
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...