1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Un nou caz de Ebola confirmat în Liberia

Autorităţile din Liberia au anunţat vineri confirmarea unui caz de Ebola, la o femeie în vârstă de 44 de ani din districtul Caldwell al capitalei Monrovia, relatează AFP şi Reuters.

21 mar, 2015 | Agerpres

Este primul caz, după aproape o lună de zile, la care rezultatele au ieşit pozitive, a declarat vineri seară purtătorul de cuvânt al guvernului, Lewis Brown, Liberia fiind una din ţările cele mai afectate de această maladie, potrivit Agerpres.

Femeia a fost transferată la cea mai mare unitate de tratament privind infecţia cu virusul Ebola (ELWA) din Monrovia.

Suspiciunea iniţială este că femeia ar fi putut contacta virusul ca urmare a întreţinerii de relaţii sexuale cu un supravieţuitor al virusului, a adăugat Lewis Brown, potrivit Reuters.

Precedentul caz de Ebola confirmat pe teritoriul Liberiei a fost la 19 februarie, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Liberia, Sierra Leone şi Guineea sunt cele mai afectate ţări africane de virusul Ebola. De la declanşarea epidemiei, în decembrie 2013 în Guineea, şi până în prezent au fost înregistrate peste 10.200 decese din cele 24.700 de cazuri confirmate în cele nouă ţari africane, se arată într-un bilanţ recent al OMS.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO