Un clujean nou intrat în Top 300 milionari vrea 1.000 de agenţii imobiliare Re/Max în România

Omul de afaceri clujean Răzvan Cuc, care a vândut în 2008 rețeaua de magazine Plus GSM fondului spaniol GED Capital, vrea să repete povestea cu agenții imobiliare Re/Max.
Andrada Ghira - vin, 07 nov. 2014, 22:00
Un clujean nou intrat în Top 300 milionari vrea 1.000 de agenţii imobiliare Re/Max în România

După un an sabatic de la vânzarea rețelei Plus GSM și după implicări în afaceri imobiliare, Răzvan Cuc, 45 ani, a preluat împreună cu soția master franciza Re/Max pentru România. Planurile celor doi este de a forma o rețea de 110 birouri francizate cu peste 1.000 de agenți imobiliari în întreaga țară. Totul în zece ani.

În prezent sunt active șapte birouri, însă Cuc spune că la finele acestui an vor fi active 12 agenții imobiliare Re/Max cu 70 de agenți. Pentru 2014, Cuc se așteaptă la o cifră de afaceri de 430.000 de euro și speră ca în 2015, cu 27 de agenții, să realizeze o cifră de afaceri de aproape 900.000 de euro. Comisionul unui agent din parafarea unei tranzacții este de 4%, în cazul vânzărilor, și de o chirie lunară în cazul închirierilor.

Deși nu a dorit să precizeze care sunt tarifele pentru intrarea în franciză și a spus doar că taxele nu sunt mai mari decât în cazul unei francize Fornetti, acestea sunt: 7.000 de euro redevenţă de intrare, o redevenţă procentuală, respectiv procent din cifra de afaceri, de 6%, plus 3% redevenţă de marketing. La acestea se adaugă o redevenţă fixă de 250-500 de euro, potrivit Mediafax.

Despre vânzarea rețelei  Plus GSM cu 10 milioane de euro: speculații

În 2008, Răzvan și Tudor Cuc băteau palma cu fondul de investiții GED Capital pentru vânzarea celor 54 de magazine Plus GSM, partener Orange. Valoarea tranzacției vehiculată la aceea vreme a fost de 10 milioane de euro. Cuc spune că a încasat mai puțin de cinci milioane de euro din vânzarea rețelei.

„Am încasat sub jumatate, bani pe care i-am investiti bine. Suma de zece milioane de euro era o speculatie de presă. Cea mai mare pierdere este o achiziție pe care am facut-o în Cluj după vânzarea rețelei  Am încercat achizizția a celui mai notoriu imobil ultracentral al Clujului, hotelul Continental și am avut un big fail. Sunt 3,8 milioane de euro pe care îi avem sub forma unor sentințe executorii definitive și pe care nu-i vom mai recupera niciodată„, spune Răzvan Cuc. Omul de afaceri a vrut să preia prin intermediul agenției conduse de soție, Ramona Cuc, clădirea hotelului Continental de la omul de afaceri Dorel Tamaş, care ulterior s-a răzgândit. Iar de aici a pornit drumul lung al unui conflict juridic.

Tot o afacere păguboasă este și achiziția a 90 de hectare la Jucu, înainte ca finlandezii de la Nokia să își facă apariția. Mai multe tranzacții suspicioase cu terenuri în zonă au trezit la vremea respectivă intersul DNA, care a demarat o anchetă pe motiv că persoane din cadrul instituțiilor au scurs informații cu privire la deschiderea unei fabrici Nokia la Jucu. Cuc nu a apucat să facă nimic cu acest teren, unde buruiana crește, iar „300 de oi pasc fericite”.

Omul de afaceri a avut parte și de succes. Spune că a reușit să crească de cinci ori valoarea unui teren, de la achiziție până la vânzare, și că a fost  implicat în mai multe proiecte de birouri și rezidențiale mai, pe plan local.

Răzvan Cuc a intrat anul acesta în Top 300 Capital pe locul 271, cu o avere estimată la 16-18 milioane de euro.

Re/Max este cea mai mare rețea de agenții imobiliare din lume, prezentă în 97 de țări, cu 6.400 de birouri și peste 93.000 de agenți. La nivel european există 1.500 de francize și 12.500 de agenți.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...