1EUR = 4.8280 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Un nou operator de telefonie mobilă: AKTA intră pe piaţă cu abonamente de la 2 euro

Operatorul de cablu şi internet AKTA intră, din 15 august, pe piaţa de telefonie mobilă cu abonamente de la 2 euro pe lună. Compania nu va oferi servicii pe bază de cartelă preplătită.

07 aug, 2017 | ECONOMICA.net

AKTA devine astfel operator quad-play. Digital Cable Systems, compania care deţine brandul AKTA, este deja operator de televiziune prin cablu analogic şi digital, internet şi telefonie fixă.

Compania va oferi servicii de telefonie mobilă în regim MVNO (mobile virtual network operator) prin reţeaua Telekom România Mobile Communications (fosta Cosmote România).

"Oferta noastră pentru serviciile de telefonie mobilă este gândită pornind de la specificul nișei pe care operăm deja cu servicii de cablu, internet și telefonie fixă, și se adreseză nevoilor consumatorilor de servicii de telecomunicații din zonele rurale și urban mici. Configurația exactă a pachetelor va fi anunțată în momentul lansării" spune Dan Voicu, director de marketing în cadrul DCS.

Abonamentele pentru serviciile de telefonie mobile pornesc de la 2 euro pe lună, unele dintre pachete urmând să conțină minute incluse atât national cât și în roaming precum și acces internet mobil național. Abonații AKTA la serviciile de telefonie fixă vor beneficia de oferte mai atractive pentru serviciile mobile.

"Suntem încântați că această investiție va deveni în curând operațională, iar serviciile de telefonie mobilă vor completa setul de servicii de comunicare pe care-l oferim clienților noștri: televiziune, internet și telefonie fixă. Vom avea în continuare o politică de investiții dinamică, axându-ne pe dezvoltarea unor servicii complementare infrastructurii pe care o operăm deja" spune Dinu Malacopol, directorul general Digital Cable Systems.

Digital Cable Systems oferă cleinţilor rezidenţiali şi de business servicii telecom sub brandul AKTA încă din 2005. Compania operează cu preponderenţă în mediul rural şi în oraşele mici, având o arie de acoperire de 3.000 de localităţi în 35 de judeţe.

Compania este controlată, din 2007, de fondul de investiţii Pinebridge Investments, care deţine pachetul majoritar.

Digital Cable Systems a avut, în 2016, o cifră de afaceri de 175,6 milioane de lei (39 de milioane de euro) şi o pierdere netă de 18,6 milioane lei. cu aproximativ 1.300 de angajaţi.

AKTA va concura pe piaţa de telefonie mobilă cu Orange, Vodafone, Telekom şi RCS & RDS.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO