Un reactor al centralei de la Cernavodă s-a oprit din cauza furtunii

Unul dintre cele două reactoare nucleare funcţionale ale centralei din Cernavodă s-a oprit în noaptea de duminică spre luni, din cauza furtunii.
Economica.net - lun, 03 dec. 2012, 09:11
Un reactor al centralei de la Cernavodă s-a oprit din cauza furtunii

„Se analizează situaţia şi se derulează activităţi în vederea repornirii, care se estimează a avea loc în dimineaţa zilei de joi, 6 decembrie”, se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica, operatorul centralei.

Nuclearelectrica: Nu există niciun pericol din cauza opririi Unităţii 1 de la Cernavodă

Nu există niciun pericol, nici pentru mediu şi nici pentru populaţie sau personalul propriu, din cauza opririi Unităţii 1 a Centralei nuclearelectrice de la Cernavodă, se arată într-un comunicat al companiei Nuclearelectrica, scrie AGERPRES.

‘Urmare a furtunii de mare intensitate din Dobrogea, zona Cernavodă, din cauza unor perturbaţii în liniile de transport energie electrică conectate cu staţia de 400 Kv Cernavodă, un transformator de alimentare servicii proprii ale Unităţii 1 a declanşat determinând deconectarea în mod automat a Unităţii 1 de la Sistemul Energetic Naţional în noaptea de 3 decembrie.

Atât sistemele de proces, cât şi cele de securitate au acţionat conform proiectului, reactorul Unităţii 1 fiind în prezent oprit’, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, în prezent se analizează situaţia şi se derulează activităţi în vederea repornirii, care se estimează a avea loc în dimineaţa zilei de joi, 6 decembrie.

Unitatea 2 a CNE Cernavodă funcţionează normal la parametrii nominali.

Cele două unităţi ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă au produs, în primele opt luni din 2012, o cantitate de energie electrică de 7,433 milioane MWh, din care 6,848 milioane MWh au fost livraţi în Sistemul Energetic Naţional, conform datelor publicate pe site-ul Nuclearelectrica.

Unitatea 1 a produs, în primele opt luni din 2012, circa 3,38 milioane MWh şi a livrat 3,10 milioane MWh, înregistrând un factor mediu de capacitate de 82,06%, iar Unitatea 2 a produs 4,053 milioane MWh şi a livrat 3,743 milioane MWh, având un factor mediu de capacitate de 98,5%.

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, luni dimineaţă, trei avertizări de vânt puternic, încadrate la categoria Cod Galben şi Cod Portocaliu, valabile pentru sudul şi estul Munteniei, Dobrogea şi pe arii extinse din Moldova.

Pentru zona Dobrogei, meteorologii au emis avertizare Cod Portocaliu de vânt puternic, care poate atinge şi depăşi la rafală 90 km/h. Avertizarea expiră la ora 11:10

Te-ar mai putea interesa și
Cîţu: Există un plan de închidere a minelor de cărbune până în 2030
Cîţu: Există un plan de închidere a minelor de cărbune până în 2030
Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, că există un plan de închidere treptată a minelor până în anul 2030, care va fi......
Ford estimează că va înregistra rezultate financiare bune în trimestrul doi, peste prognozele inițiale
Ford estimează că va înregistra rezultate financiare bune în trimestrul doi, peste prognozele inițiale
Ford Motor a anunţat joi că o îmbunătăţire a afacerii sale auto va ajuta compania să raporteze câştiguri operaţionale ...
AFM va suplimenta cu 20 de milioane de lei bugetul Programului Rabla Plus
AFM va suplimenta cu 20 de milioane de lei bugetul Programului Rabla Plus
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va suplimenta cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul ...
First Bank va încasa cecurile emise de Trezoreria Statelor Unite
First Bank va încasa cecurile emise de Trezoreria Statelor Unite
First Bank a anunțat joi prin intermediul unui comunicat că, începând din această lună, va diversifica serviciul de ...