Un reactor al centralei de la Cernavodă s-a oprit din cauza furtunii

Unul dintre cele două reactoare nucleare funcţionale ale centralei din Cernavodă s-a oprit în noaptea de duminică spre luni, din cauza furtunii.
Economica.net - lun, 03 dec. 2012, 09:11
Un reactor al centralei de la Cernavodă s-a oprit din cauza furtunii

„Se analizează situaţia şi se derulează activităţi în vederea repornirii, care se estimează a avea loc în dimineaţa zilei de joi, 6 decembrie”, se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica, operatorul centralei.

Nuclearelectrica: Nu există niciun pericol din cauza opririi Unităţii 1 de la Cernavodă

Nu există niciun pericol, nici pentru mediu şi nici pentru populaţie sau personalul propriu, din cauza opririi Unităţii 1 a Centralei nuclearelectrice de la Cernavodă, se arată într-un comunicat al companiei Nuclearelectrica, scrie AGERPRES.

‘Urmare a furtunii de mare intensitate din Dobrogea, zona Cernavodă, din cauza unor perturbaţii în liniile de transport energie electrică conectate cu staţia de 400 Kv Cernavodă, un transformator de alimentare servicii proprii ale Unităţii 1 a declanşat determinând deconectarea în mod automat a Unităţii 1 de la Sistemul Energetic Naţional în noaptea de 3 decembrie.

Atât sistemele de proces, cât şi cele de securitate au acţionat conform proiectului, reactorul Unităţii 1 fiind în prezent oprit’, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, în prezent se analizează situaţia şi se derulează activităţi în vederea repornirii, care se estimează a avea loc în dimineaţa zilei de joi, 6 decembrie.

Unitatea 2 a CNE Cernavodă funcţionează normal la parametrii nominali.

Cele două unităţi ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă au produs, în primele opt luni din 2012, o cantitate de energie electrică de 7,433 milioane MWh, din care 6,848 milioane MWh au fost livraţi în Sistemul Energetic Naţional, conform datelor publicate pe site-ul Nuclearelectrica.

Unitatea 1 a produs, în primele opt luni din 2012, circa 3,38 milioane MWh şi a livrat 3,10 milioane MWh, înregistrând un factor mediu de capacitate de 82,06%, iar Unitatea 2 a produs 4,053 milioane MWh şi a livrat 3,743 milioane MWh, având un factor mediu de capacitate de 98,5%.

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, luni dimineaţă, trei avertizări de vânt puternic, încadrate la categoria Cod Galben şi Cod Portocaliu, valabile pentru sudul şi estul Munteniei, Dobrogea şi pe arii extinse din Moldova.

Pentru zona Dobrogei, meteorologii au emis avertizare Cod Portocaliu de vânt puternic, care poate atinge şi depăşi la rafală 90 km/h. Avertizarea expiră la ora 11:10

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...