1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

Imobiliare

Un român din Portugalia a cumpărat şapte francize Re/Max pe piaţa locală

Un cetățean român rezident în Portugalia a achiziționat șapte francize Re/Max pentru România, deși nu are experiență în piața imobiliară. De altfel, potrivit datelor Re/Max România, doar 20% dintre francizații de pe plan local ai brandului au activat anterior în imobiliare.

10 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

„Fiind rezident în Portugalia, unde Re/Max este un brand foarte cunoscut, și având colaborări cu agențiile încă din anul 2014, m-a atras modelul de lucru, avantajele rețelei și regulile după care funcționează. Între timp, eu și soția mea ne-am hotărât să începem un business și în țara natală, iar căutând informații online despre prezența acestui brand în țară, am observat că nu există birouri în toate orașele. Așadar, ne-am propus să creăm o rețea de mai multe agenții, pe modelul celor întâlnite în Portugalia, am luat legătura cu reprezentanții Re/Max România și am achiziționat, până în prezent, șapte francize”, spune Ștefan Csordaș, Broker/ Owner a rețelei de birouri Re/Max Gold.

În prezent, Re/Max Gold are cinci birouri deja funcționale în Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad și Timișoara, în care activează peste 20 de membri. Printre obiectivele menționate de acesta se numără dezvoltarea continuă, din punct de vedere cantitativ și calitativ a agențiilor și echipelor sale, obținerea unei cote de piață cât mai mare, care se va reflecta, ulterior, în venituri financiare direct proporționale.

În opinia sa, domeniul consultanței imobiliare va cunoaște o ascensiune importantă pe termen mediu, respectiv cele mai multe tranzacții imobiliare vor fi realizate prin agenții. 

Potrivit datelor Re/Max România, circa 80% dintre cei care și-au deschis un birou al companiei nu au experiență anterioară în domeniul imobiliarelor, iar Ștefan Csordaș este unul dintre aceștia. 

Conform datelor Re/Max România, în topul orașelor cu cei mai mulți francizați se numără București, Cluj, Timișoara și Sibiu, acolo unde au fost înregistrate, de asemenea, cele mai rapide creșteri raportat la numărul de agenți și tranzacții. 42% dintre francizații companiei au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, 33% fac parte din categoria de vârstă 30 - 40 de ani, iar în segmentul 45-55 de ani se regăsesc 25% dintre antreprenorii care au deschis un birou al brandului american în România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO