1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Un român se bate în instanţă cu McDonald's pe cuvântul "fericire"

Lanţul de restaurante de tip fast-food McDonald's contestă la OSIM înregistrarea mărcii happybox de catre omul de afaceri Marius Avram, potrivit unui comunicat al happybox.

30 oct, 2013 | ECONOMICA.net

"Marca happybox a fost inregistrata la OSIM in luna Aprilie a anului curent, insa McDonald's International Property Company contesta pentru a doua oara acest lucru chiar daca prima comisie nu le-a dat castig de cauza" spun cei de la happybox.  

Motivul disputei? Numele meniului pentru copii „Happy Meal", introdus de lantul de restaurante McDonald's inca din 1979, se poate confunda cu marca happybox, acestia din urma dorind ca prin aceasta confuzie sa se bucure de renumele McDonald's. Happy Meal este un meniu special pentru copii care include o jucarie si un meniu special, puse intr-o cutie sau punga cu logo-ul McDonald's.

Totuşi, avocaţii happybox spun că marca românească va fi utilizata pentru comercializarea decadouri formate din servicii si vouchere, produse necuprinse in lista marcii McDonald's, iar distribuţia produselor se face pe internet sau în librării. În plus, este vizat publicul adult, nu copiii.

„Cutia fericirii", afacere cu capital 100% romanesc, a fost lansata oficial in luna februarie a acestui an. Este vorba despre pachete customizabile de cadouri care pot fi oferite la diferite ocazii, in functie de profilul beneficiarului potential si de bugetul alocat cadoului. Afacerea a fost ideea lui Marius Avram, 33 de ani, arbitru de fotbal şi antreprenor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO