Un simplu „Like” pe Facebook valorează 174,17 dolari

Data viitoare când daţi un "Like" pe Facebook unei companii sau unei mărci vă puteţi socoti chiar o fire generoasă pentru că, în conformitate cu un nou studiu, această simplă acţiune valorează 174,17 dolari pentru compania sau brandul respectiv, valoare în creştere cu 28% faţă de anul 2010, informează LiveScience.com.
Economica.net - vin, 26 apr. 2013, 16:23
Un simplu

Acest studiu, realizat de compania de studii sociale Syncapse, se bazează pe observarea a peste 2.000 de utilizatori de Facebook care au dat „Like” unui anumit brand şi ţine cont de anumiţi factori precum cheltuielile de producţie, loialitate, disponibilitatea de a recomanda acest produs, costul de achiziţie a publicităţii şi afinitatea faţă de marcă pentru a determina valoarea medie a unui fan pe Facebook.

Astfel, utilizatorii de Facebook cheltuiesc mai mulţi bani nu doar pe mărcile cărora le dau „Like” (cu 116 dolari mai mult pe an decât cei care nu au dat „Like”) dar şi în domeniul din care face parte respectiv marcă – 43% mai mult, chiar dacă nu au un nivel de venit mai mare decât ceilalţi.

De asemenea, aceşti fani de pe Facebook sunt şi cu aproximativ 18% mai satisfăcuţi cu o anumită marcă decât ceilalţi, şi există o probabilitate cu 11% mai mare să continue să folosească respectiva marcă prin comparaţie cu cei care nu i-au dat „Like”.

Dacă dăm curs şi vechii maxime că 20% dintre clienţi reprezintă 80% din încasări (principiul lui Pareto), studiul sugerează că, cu cât pot fi izolate mai bine segmente cheie de clienţi, cu atât mai relevant poate fi mesajul producătorului pentru a produce loialitate şi pentru a-şi mări profitul prin oferte targetate.

Astfel, managerii de produse ar trebui să-şi dorească să menţină un contact cât mai apropiat cu clienţii de pe Facebook, să încerce să înţeleagă ce-i pasionează pe aceştia, să le solicite părerea şi să le insufle sentimentul să respectivul produs le aparţine şi lor.

Sunt două motive pentru care managerii de produs ar trebui să curteze cu atenţie grupul utilizatorilor de Facebook. Utilizatorii de Facebook care îţi dau „Like” la un anumit produs sunt foarte activi pe site-urile de socializare şi te promovează gratuit. Ei postează despre experienţă plăcute cu anumite produse, promoţii şi reduceri de preţuri, dar nu se sfiesc să şi critice atunci când produsul nu se ridică la aşteptările lo

Te-ar mai putea interesa și
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Datele companiei de cercetări de piață JATO Dynamics arată că Tesla Model Y a devenit cel mai vândut vehicul din întreaga lume în primul trimestru al anului 2023. În același timp, o......
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitori imobiliar din România a intrat la apă în T1. CPI Property Group, deținută în proporție ...
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul ...
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...