1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

News

Unde merg românii la schi în Austria

Mai mult de jumătate dintre românii care merg în Austria aleg această destinaţie de vacanţă pentru schi. Anul trecut, aproape 280.000 de turişti români au vizitat Austria.

03 oct, 2013 | | ECONOMICA.net

Reprezentanța din România a Oficiului Național de Turism al Austriei face primele estimări pentru sezonul de iarnă 2013-2014, realizând un top 5 al celor mai solicitate destinații pentru vacanța de iarnă de către turiștii români.

"Profilul turistului român care călătorește în Austria conturează o persoană tânără, dinamică, cu venit mediu sau peste medie, care preferă să își rezerve online vacanța, petrece în Austria în medie cinci zile și optează pentru cazare la hoteluri de 4 sau 5 stele.

Românii preferă destinații de schi consacrate, precum stațiuni din regiunea Tirol şi Salzburgenland și în general aleg să mai petreacă o zi și în Viena sau Salzburg, în funcție de cum își organizează deplasarea", a declarat Gabriele Lenger, Directorul Oficiului de Turism al Austriei în România.

1. Viena este una dintre cele mai vizitate destinații ale Austriei de către turiştii români (pe locul 11 în topul vizitatorilor după naționalitate). Principalele atracţii pe perioada sezonului de iarnă sunt târgurile de Crăciun, care se deschid de pe 22 noiembrie. Evenimentele atrag anual 500.000 de turişti din toată lumea care petrec cel puţin o noapte în capitala Austriei. Oficiul Naţional de Turism al Austriei estimează că în acest an peste 15.000 de români vor vizita Viena cu această ocazie.

2. Innsbruck este un alt oraș care se menține în topul alegerilor turiştilor români în sezonul de iarnă. Pe lângă târgul de Crăciun care se desfășoară în mai multe zone din oraș din noiembrie până în ianuarie, turiștii au acces la un domeniul schiabil format din nouă pârtii (dintre care la unele se poate ajunge cu tramvaiul). În plus, Innsbruck este singurul oraș care a găzduit de trei ori Jocurile Olimpice de iarnă.

3. Neustift im Stubaital, aflat în valea Stubai, aproape de Innsbruck, are peste 50 de km de pârtie, situate între 1.000 și 3.000m altitudine, potrivite atât pentru schiorii începători, cât și pentru cei avansați. Anul acesta, sezonul de schi din Neustift im Stubaital s-a deschis pe 20 septembrie.

4. Kaprun are 130 km de pârtii cu un grad de dificultate mediu, fiind ideale pentru familii și începători.

5. Solden este o altă destinație preferată de români. Include 151 km de pârtii, doi ghețari schiabili, cea mai lungă pârtie din lume (14 km) și toate dotările pentru o vacanță memorabilă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO