1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Ungaria va închide centrul de primire a refugiaţilor de la Debrecen

 

Centrul de primire a refugiaţilor amplasat în zona oraşului ungar Debrecen, localitate situată în apropierea frontierei cu România, va fi închis până la sfârşitul lunii noiembrie, a anunţat liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ Fidesz, Lajos Kosa, citat de agenţia MTI, anunţă Agerpres.


02 oct, 2015 | Agerpres

Acest centru 'a creat multe probleme' şi trebuie închis rapid, a explicat parlamentarul ungar, care a fost anterior primar în Debrecen, al doilea oraş ca mărime al Ungariei după capitala Budapesta. El a făcut această declaraţie după o întâlnire avută joi cu ministrul de interne Sandor Pinter, precizând totodată că o propunere oficială pentru închiderea respectivului centru de primire a refugiaţilor se va afla de vineri pe masa guvernului.

La Debrecen sunt circa 3.500 de studenţi străini, care îşi plătesc taxele şi respectă legile, în schimb mulţi dintre cei aflaţi în centrul de primire 'nu sunt la fel ca aceşti oameni', iar prin 'modul în care ei se comportă pun în pericol rezidenţii şi reputaţia universitară a Debrecen-ului', a declarat în continuare Lajos Kosa.

Responsabilul maghiar a mai menţionat că acum în acest centru se află circa 70-100 de refugiaţi, iar până la închiderea taberei o unitate suplimentară de poliţie urmează să fie detaşată în zonă pentru asigurarea ordinii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO