1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Ungaria vrea să construiască un nou pod peste Dunăre

Planurile pentru un pod peste Dunăre la Mohacs, sudul Ungariei, ar putea fi finalizate în prima jumătate a anului următor astfel încât lucrările de construcţie să demareze în 18-24 de luni, după finalizarea cu succes a procedurii de licitaţie publică, a declarat joi ministrul ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei, Laszlo Palkovics, transmite MTI.

24 sep, 2020 | Agerpres

În urmă cu o săptămână, premierii Ungariei şi Slovaciei au participat la inaugurarea unui nou pod peste Dunăre care face legătura între cele două ţări vecine în apropiere de Komarom, nordul Ungariei.

Viitorul pod de la Mohacs va fi cel mai sudic pod peste Dunăre din Ungaria. Laszlo Palkovics a precizat că viitorul pod cu patru benzi va face parte din autostrada M9 care va traversa vestul, sudul şi estul Ungariei. Ministrul ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei a adăugat că pregătirile pentru acest proiect vor costa 1,3 miliarde forinţi (3,6 milioane de euro), urmând ca în scurt timp să fie eliberată şi autorizaţia de mediu.

Palkovics a mai spus că Guvernul ungar vrea să dezvolte o reţea de autostrăzi cu o structură radială şi având în vedere acest lucru a elaborat planurile pentru podul de la Komarom, pentru autostrada M9 de la Sopron la Zalaegerszeg, Kaposvar, Pecs, Szeged şi Bekescsaba şi Nyíregyháza precum şi viitorul pod peste Dunăre de la Mohacs.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO