UNSAR: Peste 9 milioane euro daune COVID-19 plătite în pandemie de către asigurători

Companiile de asigurări au plătit, în perioada martie 2020 - august 2021, indemnizaţii de 9,37 milioane euro în baza poliţelor de viaţă şi de sănătate, ca urmare a efectelor îmbolnăvirii cu SARS-Cov 2, inclusiv a deceselor cauzate de acest virus, susţin reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
AGERPRES - mie, 20 oct. 2021, 11:08
UNSAR: Peste 9 milioane euro daune COVID-19 plătite în pandemie de către asigurători

Astfel, peste 10.000 de familii au beneficiat în perioada pandemiei de protecţia financiară oferită de o poliţă de asigurare facultativă.

„Pandemia este, probabil, una dintre cele mai mari provocări ale lumii contemporane căreia trebuie să îi facem faţă. Chiar dacă, din păcate, multe familii sunt în continuare vulnerabile din punct de vedere financiar, deficitul de protecţie existent poate fi diminuat cu ajutorul poliţelor de asigurare”, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR.

În acest context, asigurările de viaţă şi asigurările voluntare de sănătate sunt soluţii accesibile pentru reducerea vulnerabilităţii familiilor şi a dezechilibrelor sociale, acestea completând protecţia oferită de sistemul public.

„Marea majoritate a companiilor de asigurări şi-a adaptat activitatea în context pandemic, pentru a lărgi şi adapta sfera de acoperiri şi la riscurile generate de COVID-19”, a subliniat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR, chiar dacă există un principiu la nivel internaţional, inclusiv în zona de reasigurări, prin care riscurile generate de o pandemie reprezentau excluderi din poliţele de asigurări.

Mai mult, deşi de regulă unii asigurători excludeau din poliţe riscurile cauzate de epidemii şi pandemii, acum, pentru a veni în sprijinul clienţilor a căror stare de sănătate ar putea fi afectată de COVID-19, au decis să evalueze fiecare solicitare în parte sau să adapteze produsele pentru a face posibilă plata de îndemnizaţii pentru riscurile cauzate de COVID-19.

În primul semestru al acestui an, volumul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări de viaţă a crescut cu 24% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce asigurările de sănătate s-au dezvoltat cu 8%, arată datele ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară. Aceste evoluţii reflectă faptul că asigurările de viaţă şi asigurările voluntare de sănătate răspund nevoilor românilor, dar şi că ele au devenit un instrument de protecţie din ce în ce mai des folosit.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 19 de companii de profil care deţin o pondere de aproximativ 80% din piaţa locală de asigurări.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...