UNTRR solicită Ministerului Transporturilor să susţină la Bruxelles excluderea transportului rutier internaţional din Directiva Detaşării

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Ministerului Transporturilor 'să susţină ferm' excluderea transportului rutier internaţional din Directiva Detaşării Lucrătorilor, în cadrul Consiliului European al Miniştrilor de Transport din UE, care va avea loc în zilele de 7 şi 8 iunie, la Bruxelles.
Economica.net - mar, 05 iun. 2018, 16:25
UNTRR solicită Ministerului Transporturilor să susţină la Bruxelles excluderea transportului rutier internaţional din Directiva Detaşării

Într-un comunicat remis marţi AGERPRES, UNTRR precizează că solicitarea sa şi a asociaţiilor de transport din 18 state membre ale UE, semnatare ale Declaraţiei împotriva aplicării Directivei detaşării la transportul rutier internaţional, a fost votată luni în Parlamentul European.

‘Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR salută votul important al Comisiei de Transport şi Turism a Parlamentului European din 04.06.2018 pentru excluderea transportului rutier internaţional de la aplicarea Directivei Detaşării Lucrătorilor. Acest vot reprezintă un pas înainte spre clarificarea legislaţiei europene aplicabile şoferilor profesionişti care operează transporturi rutiere internaţionale în Uniunea Europeană şi stopării măsurilor protecţioniste ale Vestului UE, arătând că solicitarea UNTRR şi a asociaţiilor de transport rutier din UE a fost luată în considerare în Parlamentul European. Reamintim că UNTRR a transmis celor 751 de membri ai Parlamentului European Declaraţia împotriva aplicării Directivei privind Detaşarea Lucrătorilor (96/71/CE) la operaţiunile de transport internaţional în UE, semnată de UNTRR, alături de alte 28 asociaţii profesionale din 18 state membre – Belgia, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Marea Britanie’, se menţionează în comunicat.

De asemenea, UNTRR precizează că, înaintea votului Comisiei TRAN din 04.06.2018, UNTRR a contactat toţi eurodeputaţii români membri TRAN, care au asigurat transportatorii români că susţin excluderea transportului rutier internaţional de la aplicarea Directivei Detaşării Lucrătorilor.

‘Ne exprimăm încrederea că votul TRAN din 04.06.2018 pentru excluderea transportului rutier internaţional din Directiva Detaşării Lucrătorilor va transmite un mesaj puternic şi către celelalte instituţii europene – Consiliul European şi Comisia Europeană, de la care transportatorii români aşteaptă de mult timp măsuri concrete pentru stoparea măsurilor neoprotecţioniste din Vestul UE. Aplicarea directivei detaşării la transport legalizează o discriminare a competiţiei în piaţa europeană, prin creşterea costurilor operatorilor de transport din Europa centrală şi de est, în special, fiind bine cunoscut faptul că tarifele primite de aceştia sunt mult mai mici decât cele primite de transportatorii vestici pentru acelaşi serviciu de transport. Conceptul de plată egală pentru muncă egală în acelaşi loc, mult prea prezentat de Comisia Europeană şi de ţările din vest, nu are nicio valoare dacă nu se aplică şi companiilor din est’, a declarat secretarul general al UNTRR, Radu Dinescu.

În acest context, UNTRR solicită Ministerului Transporturilor din România ‘să susţină ferm’ excluderea transportului rutier internaţional din Directiva Detaşării în cadrul Consiliului European al Miniştrilor de Transport din UE, care va avea loc pe 7 – 8 iunie 2018, la Bruxelles.

‘Reamintim că UNTRR a transmis celor 28 de miniştri de Transport din toate statele membre UE problematica fundamentală a pachetului mobilitate pentru transportatorii rutieri români şi manifestul UNTRR: Respect pentru transportul rutier internaţional în UE! Liberalizarea transportului rutier de marfă trebuie să rămână obiectivul pachetului de mobilitate al UE! Stop ipocriziei Comisiei Europene: Plată egală pentru muncă egală în acelaşi loc – acest principiu trebuie aplicat şi pentru companii, nu numai pentru angajaţi!’, se mai spune în comunicat.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 14.000 membri – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 12.04.2021
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 12.04.2021
Euro începe săptămâna la 4,92 lei, aproape de cursul anunţat vineri de BNR şi de maximul istoric în faţa leului....
Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep luni cursurile. Activităţile didactice – online
Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep luni cursurile. Activităţile didactice – online
Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe luni cursurile online ale semestrului al doilea.
Gheorghiţă spune că din toamnă ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 şi 15 ani
Gheorghiţă spune că din toamnă ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 şi 15 ani
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), dr. ...
Franța interzice zborurile interne pe distanțe scurte. Efecte grave pentru Air France
Franța interzice zborurile interne pe distanțe scurte. Efecte grave pentru Air France
Abia devenit acționar majoritar al Air France, statul francez dă o lovitură grea propriului operator aerian național. ...