1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

IT&C

UTI va upgrada softul ANCOM de portabilitate a numerelor, contract de 170.000 euro atribuit prin negociere directă

Softul ANCOM de portabilitate a numerelor de telefon va fi adaptat de UTI Grup pentru funcţionarea pe o nouă arhitectură hardware. Compania a câştigat un contract de servicii de programare în valoare de 775.030 lei (170.000 euro), fără TVA.

30 mar, 2017 | ECONOMICA.net

Contractul a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare, potrivit datelor din sistemul de licitaţii publice.

"Se vor presta servicii de programare software pentru adaptarea soluţiei software de portabilitate pentru funcţionarea portabilităţii numerelor pe o nouă arhitectură hardware", este descrierea contractului postată de Autoritatea Naţională de Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Valoarea lucrărilor a fost estimată iniţial la 799.200 lei, ANCOM obţinând un preţ mai mic cu 24.170 lei în urma negocierii cu UTI.

În luna ianuarie, ANCOM a cumpărat echipamente hardware şi licenţe software în valoare totală de 1,8 milioane lei, fără TVA, destinate asigurării unui nivel ridicat de siguranţă a bazei de date pentru implementarea portabilităţii numerelor de telefon.

Câştigătorul licitaţiei din ianuarie a fost compania Net Brinel din Cluj-Napoca. Valoarea contractului fusese estimată iniţial de ANCOM la 2,66 milioane lei. UTI Grup a participat, fără succes, la licitaţia pentru soluţia hardware.

Din 2008, anul lansării portabilității numerelor de telefon, peste 3,66 milioane de utilizatori au beneficiat de acest serviciu, din care 3 milioane sunt utilizatori de telefonie mobilă și aproximativ 654.000 sunt utilizatori de telefonie fixă.  Mai mult de un sfert din totalul numerelor au fost portate doar în anul 2016, când 939.663 de utilizatori și-au schimbat operatorul, dar nu și numărul de telefon.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO