Vânzările Dacia din Italia au scăzut cu 34% în septembrie

Vânzările de maşini noi în Italia au înregistrat în septembrie un declin de 25,37%, în urma introducerii procedurilor mai stricte de testare a poluării (WLTP), transmite Automotive News Europe.
Economica.net - vin, 05 oct. 2018, 10:35
Vânzările Dacia din Italia au scăzut cu 34% în septembrie

Livrările au scăzut luna trecută la 124.976 unităţi, arată datele publicate de Ministerul Transporturilor de la Roma. Cota de piaţă maşini echipate cu motoare diesel s-a diminuat în septembrie la 47,9% – cel mai redus nivel din martie 2010, arată datele Asociaţiei Industriei Auto (ANFIA).

În septembrie, Dacia a vândut 2.333 de vehicule pe piaţa italiană, în scădere cu 34,06% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 3.538 de unităţi.

Livrările Fiat şi Ford au scăzut luna trecută cu 43,18% şi, respectiv, 9,64%, în timp ce Renault a raportat un declin de 48,57%.

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Italia rămâne a patra mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, Marii Britanii şi Franţei şi înaintea Spaniei.

În primele nouă luni din acest an, piaţa auto italiană a înregistrat un declin de 2,8%, fiind înmatriculate 1,49 de milioane de autoturisme noi. Cota de piaţă maşini echipate cu motoare diesel s-a diminuat în primele nouă luni din acest an la 53,3%, de la 56,8% în perioada similară din 2017.

În perioada ianuarie-septembrie, Dacia a vândut 45.998 de vehicule pe piaţa italiană, în creştere cu 2,23% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 44.996 de unităţi.

Livrările Fiat şi Ford au scăzut primele nouă luni din acest an cu 20,27% şi, respectiv, 3%, în timp ce Renault a raportat un declin de 2%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...