Vânzările și implicarea fanilor Playstation 5 le-au depășit pe cele ale predecesorului PS4

Noua consolă Playstation 5 a celor de la Sony zboară practic de pe rafturi în timpul pandemiei de COVID-19, în toată lumea și România nu face excepție. Consola a fost în permanență în afara stocului la majoritatea retailerilor. Analiza efectuată de Sony asupra primelor cinci luni de vânzări arată că noua generație Playstation a reușit să atragă semnificativ mai mulți clienți de la lansarea sa din noiembrie 2020 decât a reușit predecesoarea sa, în același interval după lansarea sa în 2013.
Lidia Neagu - Dum, 27 iun. 2021, 19:59
Vânzările și implicarea fanilor Playstation 5 le-au depășit pe cele ale predecesorului PS4

În martie 2021, PS5 a înregistrat vânzări de 8,6 milioane de unități, în timp ce PS4 avea, la 5 luni de la lansare, vânzări de 7,1 milioane de unități.

De asemenea, posesorii de PS5 sunt mai implicați decât erau posesorii de PS4 în urmă cu șapte ani. În a cincea lună de la lansare, aceștia au jucat în medie peste 51 de ore, comparativ cu posesorii de PS4 care au jucat doar aproximativ 35 de ore în martie 2014, tot la cinci luni de la data lansării consolei mai vechi.

Mulți jucători par să fi făcut trecerea la noua consolă chiar în momentul lansării. În luna de lansare a PS5, Sony număra deja aproximativ 2,8 milioane de utilizatori activi lunar – Playstation 4 avea la acea vreme aproximativ 1,7 milioane. În martie 2021, numărul de jucători activi lunar a mai făcut un salt până la 8,6 milioane, cu 20% mai mult decât avea PS4 în perioada similară.

Pandemia a ajutat cu siguranță succesul produsului de gaming emblematic al Sony de-a lungul timpului. Deoarece oamenii au căutat modalități de a-și îmbunătăți sursele de divertisment din casă, numărul mare de ore jucate pe PS5 poate fi văzut și ca un produs secundar al stilului de viață din carantină.

Anul 2020 a devenit cel mai profitabil din istoria PlayStation, veniturile din ultimul trimestru fiscal aducând totalul profiturilor la 3,14 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...