1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

Varujan Pambuccian, despre 5G: Trebuie să existe competiţie şi neutralitate tehnologică

Subiectul 5G este unul extrem de actual in România. Desi licitatia 5G era programată initial să aibă loc anul trecut, Guvernul Român, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicatiilor a lansat in dezbatere publică de abia la inceputul lunii august a acestui an proiectul de lege care va sta la baza dezvoltarii retelelor 5G.

24 sep, 2020 | ECONOMICA.net

Proiectul a atras un larg interes nu doar din partea operatorilor și furnizorilor din domeniul telecom, dar și din partea publicului larg, datorită impactului pe care tehnologia 5G il va avea pentru viata de zi cu zi a oamenilor. In acelasi timp au aparut si numeroase controverse, fiind solicitată dezbaterea suplimentară a proiectului.

Membru in Comisia pentru tehologia informatiei și comunicatiilor din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian a declarat recent că sunt necesare ”discutii cu asociatii profesionale și cu asociatii patronale” pe marginea acestui proiect de lege, inainte de a se lua o decizie. Referindu-se la forma actuală a propunerii Ministerului, Varujan Pambuccian a precizat că ”este un proiect intr-un anumit stadiu și el poate fi mult perfectionat”.

In ce privește posibilitatea permiterii participării tuturor furnizorilor de echipamente tehnice in procesul de implementare a tehnologiei 5G, Varujan Pambuccian a declarat că ”trebuie să existe competitie si neutralitate tehnologică”, acesta traducându-se in diversitate in piată și in preturi cât mai bune pentru utilizatorul final.

El a subliniat, de altfel, că din punct de vedere al tehnologiilor de comunicatii România stă bine azi, peste multe state din UE și din lume, ”tocmai fiindcă demult de tot s-a luat o decizie – a păstrării neutralitătii tehnologice”, care ne-a permis o dezvoltare foarte rapidă, ”să depășim toate decalajele (...) și să ajungem intr-un pluton fruntaș”.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO